Hur migrera från Microsoft IIS till Linux

September 28

Det kommer en punkt när en webbproduktionsserver kan behöva migrera till en ny inställning. Kanske kostnaderna för att underhålla och uppdatera en Windows-server inte uppväger kostnaden för att lära sig linor på en fri, Linux-baserad server. I det här fallet, administratörerna göra valet att migrera sina befintliga innehåll till en Linux webbserver. Lyckligtvis var Linux byggd för att stödja webbservern programvara. Migration från Microsoft IIS är en fråga om att inrätta Linux-server, planerar för alla programmeringsspråk switchar / omvandlingar och kopiera befintliga webbfiler till sitt nya hem.

Instruktioner

1 Setup ett mål Linux system.Detta systemet kommer att finnas på den nya datorn / nätverk och värd för din nya webbservern. Några alternativ för Linux-distributioner inkluderar Debian-baserade Ubuntu distribution Fedora / Redhat distribution eller SUSE professionell Linux-distribution. Alla är gratis för nedladdning, med undantag för Redhat (se Resurser).

2 Installera en webbservern Apache i din Linux-distribution. Apache är en fri, öppen källkod webbservern tillgänglig för alla distributioner. Installationsinstruktioner för varje fördelning kommer att variera, men Ubuntu, Fedora och SUSE har alla hängivna Apache paket tillgängliga genom sina arkiv (se Resurser).

3 Installera programmeringsspråk moduler för nya programspråk du planerar att stödja. Om du migrerar från Microsoft enbart språk som ASP, måste du bestämma en ny utplacering språk, eller ladda ner moduler för att stödja språk, om tillgängligt du använder. Lista på Apache språkmoduler detaljer vad webbservern stöder.

4 Kopiera webbfiler. Alla filer som används för att tjäna dina webbsidor ska kopieras till den nya servern. Primära dokument lagras i / srv / www / htdocs katalogen. Kom ihåg: eventuella ändringar i programspråket kommer att kräva en förändring i filerna, så vissa filer behöver refactoring.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com