Hur man tar bort ett administratörslösenord i Kommandotolken

April 4

Hur man tar bort ett administratörslösenord i Kommandotolken


Windows gör det ganska lätt att hantera användare från administratörskontot, ändra lösenord och kontobehörigheter som du tycker passar. Men att ändra administratörslösenordet är mycket svårare. Det visade sig att det bästa sättet att ta bort och återställa ett administratörslösenord är med hjälp av kommandotolken via Ubuntu Live CD. Åtkomst till Windows hårddisk via Ubuntu Live-CD och återställa lösenord är ganska enkel och kan mildra eventuella huvudvärk som beror på den försöka komma ihåg administratörskontot referenser.

Instruktioner

1 Ladda ner Ubuntu Live-CD från Ubuntu webbplats. Filen kommer i ISO bild filformat spara på skrivbordet.

2 Sätt in en tom CD och bränna ISO till skivan. Windows 7 kan du enkelt bränna ISO till skiva genom att dubbelklicka på ISO-filen. Om du kör tidigare versioner av Windows, behöver du en tredje part brännarprogram såsom Nero, Roxio, MagicISO, Alcohol 120 eller ISO Recorder.

3 Starta om datorn med den nya Ubuntu Live-CD i facket. Tryck på valfri tangent som datorn startas för att starta i skiv. Välj "Försök Ubuntu utan att göra några ändringar i Windows" för att starta i Ubuntu skrivbordsmiljö.

4 Öppna "System" menyraden uppifrån och välj "Administration". Öppna "Synaptic Package Manager" och navigera till avsnittet "Arkiv" i "Inställningar". Aktivera "Restricted Software," spara ändringarna och avsluta.

5 Öppna pakethanteraren gång, "Sök" för "chnptw" och ladda den nya ansökan genom att klicka på "Apply".

6 Öppna "platser" menyraden och välj Windows interna hårddisken att montera den.

7 Öppna "Program" menyraden och öppna "Terminal" kommandotolken nytta inom "Tillbehör".

8 Skriv "cd: / media / disk / Windows / system32 / config" i kommandotolken och tryck på Retur.

9 Skriv "sudo chntpw SAM" och tryck på Retur. Skriv en asterisk och tryck på Retur. Asterisken bort administratörslösenordet och ersätter det med ett tomt lösenord. Tryck på "Y" för att bekräfta. Lösenordet har tagits bort och du kan starta om datorn, ta bort Ubuntu CD, lanserar tillbaka till Windows.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2022 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com