Kan du ändra Dell Dimension E310 processor?

July 10

Det är möjligt att ändra processor eller centralenhet, av Dell Dimension E310, en stationär dator som datateknik företaget Dell Inc. släpptes 2005 under dess low-end Dimension varumärke. Detta beror på CPU-sockeln som är fysiskt och elektriskt ansluter processorn till E310 moderkort.

LGA 775

CPU-sockeln att moderkortet för Dell Dimension E310 använder kallas Land Grid Array 775, även känd som Socket 775 eller Socket T. Komponenten är uppkallad efter den layout och sättet för tillverkning av sina processorkontakter, som består av guld pläterade stift anordnade i ett gallerliknande format; såväl som deras antal. Utformad som en fyrkantig substrat, LGA 775 åtgärder 1.48 av 1,48 inches, eller 3,75 från 3,75 centimeter, med dess mitt avfolkade eller klippa ut.

Intel Pentium 4

När halvledartillverkaren Intel Corp. introducerade LGA 775 2004 för att ersätta Socket 478, gjorde det främst komponenten för vissa poster i Intel Pentium 4, som var bolagets dåvarande flaggskepp processor varumärke. Den vanligaste konfigurationen CPU för Dell Dimension E310 var Intel Pentium 4 521, känd för sitt stöd för Intel Hyper-Threading Technology för att förbättra processor multitasking. Den har en 2,8 GHz processorhastighet, 800MHz dataöverföringshastighet och ett 1 MB nivå 2-cache för snabb tillgång till stationära data. Det har också Execute Disable Bit för anti-virus och skadlig-kod skydd. Andra kompatibla Pentium chips inkluderar högre prisklasserna Pentium D och Pentium Extreme Edition.

Intel Celeron D

Intel Corp gjorde också LGA 775 för vissa processorer i Intel Celeron D underavdelning. Även om Celeron är Intels low-end varumärke, halvledartillverkaren infört en line-up av mer avancerade, Pentium arkitektur-baserade Celeron marker i 2004 - en tillfällighet, det år då LGA 775 debut. Den snabbaste Celeron D chip som Dell Dimension E310 socket stöd är Celeron D 365; den har en bearbetningshastighet av 3.6GHz. Den har också en 533MHz dataöverföringshastighet, 512KB L2-cache och Execute Disable Bit. Men saknar HT-teknik.

uppgraderingar

Ett år efter Dell släppte Dell Dimension E310, introducerade Intel Corp Core processor varumärke, som blev företagets flaggskepp varumärke och förvisas Pentium till mid-range status. Dessutom Intel utökat LGA 775 kompatibilitet med vissa kärnposter. Till skillnad från Socket 775-kompatibla Pentium och Celeron marker, som är single-core processorer, Core marker är dubbla och quad-core enheter och därmed besitter två eller fyra gånger så mycket processorkraft. Även de processorer har bearbetningshastigheter på upp till 3,33 GHz, dataöverföringshastigheter på upp till 1,333MHz, och andra tekniker såsom VT-x för hårdvarubaserad virtualisering och Speedstep för optimal prestanda utan att kompromissa energieffektivitet.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com