Hur att starta om datorn med Windows XP Pro

July 12

Mycket ofta, efter att ha installerat ny programvara eller ta bort gammal programvara, måste du starta om datorn så att Windows XP Pro vet hur man hanterar informationen. Ibland kan du behöva frigöra minne som en sluten program inte har släppt och omstart är svaret på problemet. Det finns flera sätt att starta om datorn i XP Pro, men två är mycket enkel och kan åstadkommas med bara några musklick.

Instruktioner

Från Start-menyn

1 Klicka på "Start" -menyn på skrivbordet.

2 Klicka på "Stäng av datorn" längst ned på skärmen.

3 Klicka på "Omstart" från avstängning menyfönstret.

Från Task Manager

4 Tryck på "Shift", "Ctrl" och "Alt" tangenterna samtidigt. Detta kommer att ta upp Windows Task Manager fönstret.

5 Klicka på "Avsluta" från text menyn högst upp på skärmen.

6 Klicka på "Starta" på alternativet skärmen. Datorn kommer då att starta.

Tips

  • Om du av någon anledning musen inte svarar, kan du fortfarande starta Windows XP Pro. Ta upp Aktivitetshanteraren genom att trycka på "Alt" och "U" knapparna samtidigt. Tryck sedan på "Alt" och "R" för att starta om systemet.
  • Du kan använda tangentbordet för att stänga av en dator som inte längre svarar genom att göra "Shift", "Ctrl" och "Alt" sekvens två gånger. Detta kommer att stänga av datorn.
  • Vissa program kommer automatiskt att starta Windows XP Pro efter installationen. Om detta händer, finns det ingen anledning för dig att starta om systemet själv.
  • Stänga av strömmen för att starta datorn bör endast ske om varken tangentbordet eller musen svarar. Kör "Scan Disk" efter omstart för att säkerställa att den forcerade stängs inte korrupta några filer som behövs.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2021 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com