Så här ändrar en NAT-Typ Från Strict att öppna

January 15

Så här ändrar en NAT-Typ Från Strict att öppna


Den network address translation, eller NAT, tillåter en IP-adress att fungera som identifierar adressen för flera datorer och enheter i ett lokalt nätverk. I de fall där du behöver för att ställa upp en server, måste du ställa in NAT-typ som "öppen" för att möjliggöra anslutning till och från olika hamnar. En annan vanlig orsak att öppna NAT-typ är för online-spel på spelkonsoler såsom PS3 eller Xbox 360. När NAT är inställd på strikt, du kommer inte att kunna ta emot ett spel, använda röstchatt eller i vissa fall spela alls. Om du har en Internet-telefon kan du inte att kunna ringa eller ta emot samtal med en strikt regeln NAT.

Instruktioner

1 Skriv "cmd" (utan citattecken) i Windows sökrutan. Välj Kommandotolken för att öppna ett kommandofönster.

2 Skriv "ipconfig / all" (utan citattecken) och tryck på "Enter" för att utföra kommandot.

3 Titta igenom namnlistan tills du ser antingen "Default Gateway" eller "IPv4 Gateway" och skriva ner siffrorna bredvid dessa namn. Siffrorna kommer liknar "192.168.0.0".

4 Öppna Internet Explorer, skriver Gateway IP-adress i adressfältet och trycka på "Enter" för att öppna routerns konfigurationssida.

5 Ange din router lösenord. Om du inte känner till lösenordet, kan du behöva kontakta tillverkaren. Men för många enheter, är standardlösenordet "admin".

6 Klicka på länken "Administration" på din router. Ändra "UPnP" -inställningen från "Disabled" till "Aktiverad".

7 Klicka på "Spara inställningar" eller knappen "Spara ändringar" längst ner på sidan. Avsluta din router konfigurationsverktyg.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2022 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com