Felsökning en HP Omnibook 6100

July 9

Felsökning en HP Omnibook 6100


Felsökning HP Omnibook 6100 är det första steget du bör ta innan du tar datorn till en dator verkstad. Felsökning din egen laptop kan du spara pengar, och hjälper dig att bli mer bekant med det inre arbetet i din bärbara dator. Vanliga problem med HP Omnibook 6100 inkluderar: den optiska enheten inte läsa skivor, svårigheter visar bildskärmen på en extern bildskärm, och den bärbara datorn överhettning inom en relativt kort tidsperiod.

Instruktioner

Laptop Kan inte läsa CD eller DVD

1 Mata ut skivan och kontrollera att etiketten är vänd uppåt.

2 Torka skivan med en siden tyg, använd en handduk för att rengöra skivfacket, sedan åter in skivan och stäng facket.

3 Vänta 10 sekunder för att se om datorn identifierar skivan. Om datorn inte identifierar skivan startar HP Omnibook 6100 laptop.

4 Gå till Kontrollpanelen och öppna "Den här datorn" för att se om skivan identifieras. Om datorn fortfarande inte identifiera skivan, prova att använda en annan skiva. Om datorn identifierar den alternativa skivan, sedan den andra skivan kan vara dåligt; Om datorn inte känner igen någon skiva, då den optiska enheten kan vara dålig.

Bildskärm visas inte på TV-skärmen

5 Kontrollera att kablarna är helt ansluten till HP Omnibook 6100 laptop och TV.

6 Tryck på "Fn" och "F5" knapparna samtidigt för att aktivera TV. Om du trycker på den här tangentkombinationen och den externa enheten inte visas på datorskärmen, trycker denna tangentkombination tre gånger för den inbyggda bildskärmen för din skärm.

7 Klicka på "Start", "Inställningar", "Kontrollpanelen" och sedan "Display" på Windows 98 eller 2000 maskin, eller klicka på "Start", "Kontrollpanelen", "Utseende och teman" och sedan "Display" på din Windows XP-maskin.

8 Välj "Inställningar" och sedan på "Avancerat".

9 Välj "Bildskärmar" och sedan se till att TV-utgång är aktiverad. Om TV-utgång är aktiverad, kan det hända att TV inte kunna fungera som en extern bildskärm för HP Omnibook 6100 laptop.

Laptop blir överhettad

10 Ställ den bärbara datorn på en plan yta så den bärbara datorn kan ventilera på lämpligt sätt. Undvik att ställa den bärbara datorn på toppen av andra enheter som redan körs när du använder den.

11 Kontrollera att inga föremål blockerar ventilationshålen på sidan och på undersidan av HP Omnibook 6100 laptop. Om en eller flera av ventilerna är blockerade, stänga den bärbara datorn, ta bort objektet eller objekten.

12 Undvik att köra för många program samtidigt. Kör flera program som är starkt använder grafikprocessorn och den centrala behandlingsenheten kan orsaka den bärbara datorn överhettas mycket snabbt.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2021 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com