Så här fyller två hårddiskar i en bärbar dator

November 6

Så här fyller två hårddiskar i en bärbar dator


Med hjälp av två hårddiskar på en bärbar dator kan vara en livräddare om du kör slut på utrymme på din första enhet eller om du vill ha en back-up disk för dina viktiga filer. Det finns två sätt att ladda två hårddiskar på en gång: Installera en andra enhet till en ledig enhetsplats eller ansluta en extern USB-enhet. Det senare kräver lite mer än att ansluta enheten till en USB-port, men att installera en andra enhet är lite mer engagerade.

Instruktioner

1 Bekräfta din bärbara dator har två enhetsfack. Många bärbara datorer har bara en. Kontrollera din bärbara dator dokumentation eller kontakta tillverkaren för att bekräfta det finns en andra slits tillgänglig.

2 Stäng av din bärbara dator. Koppla ur nätadaptern och ta bort eventuella kringutrustning. Vänd den bärbara datorn över, så att ryggen är vänd uppåt.

3 Jorda dig själv - statisk elektricitet kan skada hårddiskar och datorn. Ta ut batteriet ur den bärbara datorn genom att skruva locket eller genom att släppa en eller flera spärrar.

4 Skruva av hårddisklocket och lyft hårddiskhållaren från dess viken. Ta den andra hårddisken från dess skyddande förpackning, skjut sedan enheten på den tillgängliga platsen.

5 Skruva den andra hårddisken i reservplatsen. Många bärbara datorer kräver att du infoga 4 skruvar - en på vardera sidan - för att säkra enheten. Anslut strömkabeln till den andra hårddisken.

6 Placera hårddiskhållaren tillbaka i viken och sätt på locket. Vänd den bärbara datorn över, då strömmen på datorn.

7 Gå till BIOS (hur man gör detta beror på ditt moderkort tillverkaren). Om andra hårddisk var SATA (Serial ATA), bör datorn automatiskt upptäcka enheten. Om hårddisken var IDE, kommer du behöver komma åt hårddisken menyn i BIOS-skärmen, ställ sedan in den andra enheten som master (huvuddriv) eller slav.

8 Spara BIOS-inställningarna och avsluta. Starta om datorn.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2022 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com