Hur man beräknar antalet tecken i en inmatningsruta som Twitter

May 5

Många webbplatser införliva datafält eller rutor som tillåter dig att mata in information. Vissa webbplatser, såsom Twitter, använd fält med endast kapaciteten för ett begränsat antal tecken (bokstäver, siffror, symboler och mellanslag). Twitters rutan är begränsad till 140 tecken, men webbplatsen räknar tecken för dig när du skriver. Om du matar in data och vill veta hur många tecken ett fält håller, beräkna antalet själv med hjälp av en teckenräknare.

Instruktioner

Använder Microsoft Word

1 Placera markören i textrutan i fråga. Börja skriva de önskade bokstäver, siffror och symboler tills lådan är helt full.

2 Markera all text i rutan och samtidigt trycka på "Ctrl" och "C" för att kopiera den.

3 Öppna ett nytt Microsoft Word-dokument och klistra in texten i dokumentet genom att samtidigt trycka på "Ctrl" och "V"

4 Öppna fliken Granska. Klicka på Räkna ikonen Word. Ett pop-up-fönster visas som talar om hur många tecken i texten på sidan.

Tips

  • Om du inte har Microsoft Word kan du använda gratis online teckenräknare på WebWorldIndex.com. Klistra in den markerade texten i textrutan på teckenräknaren sidan och klicka på "Räkna tecken" för att avslöja den totala.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com