Hur kan jag ansluta 3 datorer till en skrivare?

March 25

Hur kan jag ansluta 3 datorer till en skrivare?


Om du har flera datorer som alla behöver skriva ut dokument, såsom i en skola eller hemmakontor inställning, behöver du inte köpa en separat skrivare för varje dator. Med tillägg av en router och några Ethernet-kablar, kan du ställa ett nätverk mellan datorerna så att alla kan få tillgång till skrivaren när de behöver.

Instruktioner

1 Kontrollera i dokumentationen som följde med din dator för att ta reda på om de har Ethernet nätverkskort eller trådlöst nätverkskort. Köp en vanlig trådbunden eller trådlös router beroende på vilken typ av kort datorerna har.

2 Anslut en Ethernet-kabel från den utgående porten på kabel- eller DSL-modem till "WAN" port på routern. Anslut Ethernet-kablar mellan de tre datorer och andra portar på routern om du använder en trådbunden enhet. Klicka på "Start" -knappen på datorns skrivbord och klicka sedan på "Kontrollpanelen." Klicka på "Network Center" och välj sedan alternativet "Anslut till ett nätverk." Upprepa processen för de två andra datorer.

3 Kontrollera portarna på baksidan eller på sidan av skrivaren för att se om det redan har en Ethernet-port eller om den bara har en vanlig USB-port. Anslut en Ethernet-kabel från skrivaren till en öppen port på routern om den har en Ethernet-port. Köp en Ethernet till USB-kontakten om skrivaren inte har en Ethernet-kabel och använda den för att ansluta en Ethernet-kabel till USB-porten. Köpa ett trådlöst nätverkskort som ansluts till en USB-port i stället om du använder en trådlös router.

4 Hur kan jag ansluta 3 datorer till en skrivare?

Gå till "Start" -menyn igen på en av datorerna och gå tillbaka till Kontrollpanelen. Klicka på "Skrivare" och välj sedan alternativet "Lägg till en skrivare." Klicka på det alternativ som säger "nätverksskrivare" och välj sedan namnet på din skrivare från listan med alternativ. Klicka på "OK" för att ansluta skrivaren till datorn.

5 Upprepa processen för de två andra datorer så att de också kan få tillgång till skrivaren.

Tips

  • Om du har flera skrivare inrättas kan du välja den du just har lagt genom att gå igenom rullgardinsmenyn alternativ i din Word-dokument eller bildbehandlingsprogram.
  • Om du använder en version av Microsoft Windows än Vista kan det hända att några av alternativen listas under olika namn, men de kommer fortfarande att vara i Kontrollpanelen.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com