Hur man Upprepa kommando Time MS-DOS

July 3

Även med de framsteg och förbättringar som gjorts till Microsoft Windows operativsystem, är MS-DOS fortfarande användbar för vissa uppgifter. Bevis på detta återfinns i det faktum att varje Windows-system kommer packat med tillgång till MS-DOS genom "Kommandotolken" ansökan. En frustration som delas av de som är obekanta med MS-DOS är att behöva skriva ut kommandon istället för att använda musen. Lyckligtvis kan du enkelt upprepa ett kommando som "tid" i MS-DOS utan att behöva skriva det varje gång.

Instruktioner

1 Starta MS-DOS från "Kommandotolken" ansökan. Tryck på Windows och "R" på tangentbordet, och skriv "cmd" (utan citattecken) i "Kör" rutan. Du kan också få tillgång till MS-DOS från "Start", "Alla program", "Tillbehör" och "kommandotolk."

2 Skriv kommandot du vill köra i MS-DOS. Till exempel kommer att skriva kommandot "tid" (utan citattecken) visar det nuvarande systemet tid och gör att du kan ändra det.

3 Tryck på högerpilen eller "F1" behöva skriva det sista kommandot ett tecken i taget.

4 Tryck på "F2" för att skriva in kommandot upp till ett visst tecken. En dialogruta visas som frågar om du vill stoppa nytryck. Till exempel trycker på "E" -tangenten gör "tid" kommandot återkommer som "tim." Detta gör att du snabbt åtgärda eventuella stavfel. Tryck på "F3" för att avsluta kommandosträngen efter att några korrigeringar.

5 Tryck på "F7" för att öppna en lista över alla tidigare kommandon som används under den aktuella sessionen. Använd piltangenterna och "Enter" för att upprepa varje kommando givits tidigare.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2022 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com