Vad gör de färger betyder på Facebook status?

June 28

I januari 2010, kan vem som helst med ett Facebook-konto har märkt sina kvinnliga vänner inlägg kryptiska statusuppdateringar hänvisar en enda färg. De som inte har koll kan har bara skrapat huvudet i förvirring, men för dem som fått ett visst meddelande, uppdraget var högt och tydligt - skicka din bh färg i din statusuppdatering för bröstcancermedvetenhet.

Begrepp

Tanken bakom meddelandet och den våg av statusuppdateringar som följde var att skapa en subtil informationskampanj. Meddelandet skickas endast till kvinnliga Facebook-användare, med instruktionen att ge det vidare till sina kvinnliga vänner. Genom att ha kvinnor lägga upp sina bh färger, avsikten var att subtilt öka medvetenheten om bröstcancer. Genom att passera genom ett socialt nätverk över Internet, fick kampanjen viral status, särskilt som antalet tjänster som endast innehåller färger tycktes explodera.

Det ursprungliga meddelandet

Meddelandet var ursprungligen skickats till kvinnor, som - om de deltog - skulle förmodligen ge det vidare till sina kvinnliga vänner. En ungefärlig version av meddelandet, posted by Lindsey Weber av Urlesque och beläggas med Shereen Meraji av NPR, är enligt följande:. "Något kul pågår Skriv färgen på din behå i din status Bara färg, ingenting annat och.. skicka detta till bara kvinnor, utan män. det kommer att vara snyggt att se om detta kommer att sprida vingar cancer medvetenhet. det ska bli kul att se hur lång tid det tar innan män undrar varför kvinnor har en färg i deras status. "

Inverkan

Enligt flera stora nyhetsutsändningar, inklusive Washington Post och CBS News, såg Susan G. Komen bröstcancer en massiv ökning i abonnenter till deras Facebook "fan-sida," upp från 135 medlemmar till 135.000. Organisationen såg också en liten bula i donationer, men hur mycket kan tillskrivas kampanjen var diskutabelt. The Washington Post rapporterade att American Cancer Society såg också en ökning av intresse när det gäller bröstcancer.

Kritik

Inte alla kommentarer om fenomenet var positiv. Shereen Meraji av NPR rapporterade emot meddelandet och var kritisk mot rörelsen. Hon ifrågasatte om det var helt enkelt ett exempel på "Slacktivism" - virtuell aktivism som ger inga verkliga resultat - och citerade det faktum att om det var att öka medvetenheten eller inte, har ingen information om bröstcancer bibringas, enbart behå färger. Caroline McCarthy av CBS News var också skeptisk till de verkliga effekterna, som popularitet inte direkt översätta till faktiska donationer.

Källa

Från och med offentliggörandet, en tydlig källa av de ursprungliga meddelandena förblir gäckande. Detroit Free Press postulerade att källan kan ha varit kvinnor i Detroit-området, men inga bevis har dykt upp för att stödja eller förneka denna teori. The Washington Post rapporterade också att både Susan G. Komen bröstcancer och American Cancer Society förnekade ursprung i viral kampanj.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2023 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com