Hur man bygger en trend diagram i Excel

June 8

Om du har data som speglar trender och du vill visa data grafiskt, kan du använda Microsofts Excel kalkylprogram för att organisera dina data och omvandla den till ett estetiskt tilltalande diagram eller tabell. En professionell graf eller diagram hjälper läsarna att förstå komplexa data som annars bara ser ut som siffror på en sida.

Instruktioner

1 Öppna ett nytt Microsoft Excel. Du kommer att märka att markören visas i cell "A1".

2 Gruppera data i kolumnerna i kalkylbladet. Till exempel kan kolumnen "B" representerar "Trend 1," såsom den mest sålda kläder objekt - klänningar - vid en butik för juni månad.

3 Ange data i cellerna i kolumnerna. Att kartlägga mest sålda objekt i klänning kategorin din butikens försäljning, tilldela varje cell i kolumn A till en specifik designer. Kolumn B visar antalet sålda artiklar från denna designer samling. Så om din butik sålt 10 Gucci klänningar, 20 Chanel klänningar och 40 Esprit klänningar, skulle du skriva "Gucci" i cell A1 och "10" i cell B1, "Chanel" i cell A2 och "20" i cell B2, och "Esprit" i cell A3 och "40" i cell B3.

4 Tryck på "Control" och "A" på en dator eller "Command" och "A" på en Macintosh. Detta kommer att lyfta alla dina data.

5 Klicka på "Insert" på verktygsfältet. Klicka sedan på "Chart" -knappen. Välj ett stapeldiagram eller kolumn diagram för att passa dina behov från menyraden som dyker upp när du klickar på "Chart." Så snart du väljer din stil graf eller ett diagram, kommer den att visas på skärmen.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2022 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com