Hur man testar en Motorola surfingbräda SB5101

June 13

Hur man testar en Motorola surfingbräda SB5101


När du registrerar dig för höghastighetsanslutning till Internet från ett företag som Comcast eller CableOne kommer en tekniker kommer till ditt hem eller kontor, ställa in kablar behövs och ger dig ett kabelmodem. Många Internet-företag erbjuda sina kunder med modem modell Motorola surfingbräda SB5101. För att testa modemets signal och anslutning, bör du gå igenom installationsprocessen med en Windows eller Mac-dator.

Instruktioner

1 Slå på Windows eller Mac-dator, men inte ansluta Motorola Surfboard SB5101 modem till det.

2 Skruva koaxialkabeln från vägguttaget eller splitter i "kabel" port på baksidan av Motorola Surfboard SB5101 modem.

3 Anslut nätsladden som följde med Motorola Surfboard SB5101 modem till porten "+ 12VDC" på baksidan av enheten. Anslut sedan den andra änden till ett vanligt eluttag.

4 Titta på framsidan av Motorola Surfbräda SB5101 för att se resultatet av enhetens självtest. Lampan blinkar grönt flera gånger under testet. Om testet är framgångsrikt, kommer ljuset ändras till ett fast grönt sken. Om indikatorlampan inte visas eller är en annan färg, har testet misslyckades.

5 Anslut den ena änden av Ethernet-kabeln i "Ethernet" port på baksidan av Motorola Surfboard SB5101 modem och den andra änden till porten på en Windows- eller Mac-dator.

6 Öppna en webbläsare på datorn för att testa modemets Internet-anslutning.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2023 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com