Hur man skapar reflektioner i Flash

November 1

Reflektioner kan lägga till ytterligare realism till en digital animering. De tar dimension och perspektiv till den enklaste av scener. Skapa reflektioner kan verka skrämmande att början animatörer, men Flash-lager, omvandla kommandon och filmklipp egenskaper gör dem ganska lätt.

Instruktioner

1 Skapa tre lager som heter "Surface", "Reflektion" och "objekt." Ytskiktet bör vara på botten och objektskiktet bör vara på toppen. Klicka på "Infoga lager" -ikonen i tidslinjen för att lägga ett lager, och dubbelklicka på lagernamnet för att byta namn på den. Du kan dra lager för att arrangera om dem.

2 Placera animeringselement på scenen. Du kan importera dem från din hårddisk eller dra dem från filen biblioteket. Placera den reflekterande ytan på "Surface" lagret, och kopior av det reflekterande föremålet på "Reflection" och "Object skikt.

3 Vänd reflektion i motsatt riktning det reflekterande föremålet. Du vill ha den vänstra sidan av reflektionen att bli den högra sidan. Så om du vill reflektionen att visas i ett fönster (åt sidan) vänd horisontellt, om du vill att reflektera under (en båt i vatten) vända vertikalt. Du hittar flip kommandon i Ändra menyn Transmenyn.

4 Bryt reflektionen isär (Kommando + B) .Använd den "Distort", "Scale", "skevhet" och "Rotera" kommandon i menyn Ändra Transmenyn för att approximera vinkeln för eftertanke.

5 Konvertera reflektion till ett filmklipp. Markera objektet i tidslinjen, och skriv "F8". Välj "Filmklipp" som symboltyp. Du kan ändra fler fastigheter i symboler än du kan grafiska element.

6 Välj "Alpha" från paletten Egenskaper Color rullgardinsmenyn. Justera reglaget tills skuggan reflektion börjar smälta realistiskt med den reflekterande ytan.

Tips

  • Vid placering reflektioner, föreställa sig platsen för din ljuskälla. Placera skugga på en motsatt diagonal från ljuskällan (till exempel ljuskälla uppe till vänster, skugga nere till höger.)
  • Studie belysning för att lära sig om reflekterande ytor. Reflektioner annorlunda i fönster, på vatten, och på mörka ytor.
  • För mer realism, sammansatta reflexer. Om du skapar en sjö scen, reflektera himlen liksom båten.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com