Hur man använder Windows Efter glömmer ditt användarlösenord

October 31

Lösenord är användbara för att hålla datorn säker från obehörig åtkomst. Men du kan ha ett problem om du har glömt lösenordet. Om ditt sinne drar en blank och även lösenordstips på inloggningsskärmen inte hjälper kan du återställa ett användarlösenord genom att logga in som administratör. För att göra detta, behöver du administratörens användarnamn och lösenord. Om du inte var den som har konfigurerat datorn kan du behöva kontakta datoradministratör för denna information.

Instruktioner

1 Starta om datorn. När Windows har startat upp igen genom att trycka på "Ctrl-Alt-Delete" två gånger.

2 Ange administratörens användarnamn i fältet. Skriv in lösenordet. Klicka på "OK". Om lösenordet i samband med administratörs användarnamn är helt enkelt "blank" (vilket innebär att det inte finns något lösenord), lämna fältet tomt och klicka på "OK".

3 Öppna Start-menyn och klicka på "Kör". Skriv "styra userpasswords2." Klicka på "OK".

4 Välj det användarnamn vars lösenord du behöver ändra. Klicka på "Återställ lösenord." Skriv in ett nytt lösenord i "Nytt lösenord" -fältet. Skriv samma lösenord i "Bekräfta nytt lösenord" -fältet. Klicka på "OK".

5 Starta om datorn. Logga in på Windows med det nya lösenordet.

Tips

  • För att undvika att glömma ditt lösenord i framtiden välja ett ord eller en fras som är lätt att komma ihåg och svårt för andra att gissa. Med hjälp av allmänt känd information såsom din födelsedag eller allmänna ord som "lösenord" rekommenderas inte.
  • Om du inte kan komma åt möjligheten att återställa lösenord, kan det enda alternativet vara att utföra en fullständig ominstallation av Windows. Alla andra program som du använder på din dator måste installeras också.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com