Att göra med gamla datorer

January 4

Om du har en gammal dator som ligger runt ditt hus som fortfarande fungerar, det värsta du kan göra med det är att kasta bort det. Bortsett från miljöskador datorn avfall kan orsaka det finns gott om andra lösningar för att ge en äldre dator liv igen.

kreativa användningsområden

Om din enda anledningen till att inte använda det äldre dator som bara ligger runt beror på att det började köra långsammare eller det verkade alltför föråldrad, då det finns gott om billiga och kreativa lösningar för att använda den igen. Det blir allt vanligare att äldre datorer som ska köras som fil / skrivarservrar, webbservrar och hårdvara brandväggssystem.

Andra mer underhållande idéer inkluderar användning av en gammal dator som ett mediecenter (för tittar på video och lyssna på ljudfiler), som en TV-tuner (för att titta på TV-kanaler, vilket kräver ett TV-kort vara installerat), som en övervakningskamera centrum (med en webbkamera), och även som ett kök arbetsstation (för visning av recept, väder, e-post och så vidare).

Om inte annat, kan en gammal dator kan användas som en enkel hushåll Internet terminal, mycket på samma sätt under kompakt netbooks används.

Selling, Donera, och Återvinning

Innan impulsivt väljer att sälja den gamla datorn måste ägarna inse att om datorn är mer än tre år, kan inte mycket pengar tjänas från försäljningen av det. Om någon av datorns nyckelkomponenter inte fungerar, då det skulle kunna vara värt ännu mindre. Med detta sagt, det finns flera sätt att tjäna pengar från en begagnad dator från auktionering det på eBay för en liten avgift, notering gratis på Craigslist, att tjäna andrahandsvärde mot en ny dator (tillgänglig från utvalda leverantörer som Dell , HP, och Gateway).

För dem som inte är så intresserade av att sälja sin gamla dator som de är med att bli av med det, donera eller återvinning två andra alternativ. Det finns bokstavligen dussintals välgörenhetsorganisationer och ideella organisationer som accepterar begagnad dator donationer, av vilka många ger rätt till skatteavdrag. En sådan organisation är datorer med orsaker, som hjälper till att ge datorer till dem som inte har turen att ha råd med ett annat.

Eftersom användningen av datorer fortsätter att sprida sig, så ökar mängden av platser som erbjuder miljösäkra återvinningsalternativ. Det finns många resurser på nätet för att hitta en återvinningscentral i eller i närheten av ett samhälle, däribland Naturvårdsverkets egen eCycling hemsida.

överväganden

Att sälja en dator som är mer än ett par år kommer sannolikt att ge det minsta värdet till ägaren. Detta beror på den hastighet med vilken ny teknik, innovationer, och produkter införs i datorn marknaden.

Enkla online-sökningar kan dyka upp idéer och lösningar för alla olika typer av alternativa användningsområden för äldre datorer.

När väljer att donera en gammal dator till en ideell eller välgörenhetsorganisation, se till att göra en del efterforskningar på organisation av val. Det finns flera där ute som kanske inte är lika välgörande som du kanske tror.

Om du väljer att återvinna, erbjuder Earth911.com webbplats en utförlig databas av återvinningscentraler runt om i USA.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com