Hur bestämmer jag på en taxonomi i Drupal?

November 13

Drupal är ett populärt CMS (content management system) som innehåller en metod för webbplats organisation som heter "taxonomi." Taxonomi är ett ord som verkar komplicerat men är i själva verket ganska enkel. Taxonomi i Drupal är när du ställer in kategorier av sökord som du kan fästa artiklar till så föremålen kombineras ihop för enkel sökning. Vid beslut om taxonomi struktur för att använda i Drupal, är det klokt att planera kategoristruktur så det kan vara så kortfattad som möjligt. Planering på papper först kommer att kraftigt hjälpa dig när du skapar din taxonomi struktur inom Drupal själv.

Instruktioner

1 Tänk på det mest allmänna term för den primära informationen du kommer att ge din Drupal webbplats. Om din Drupal webbplats kommer att vara en daglig nyhetswebbplats, det allmänna "idé" för din webbplats är "nyheter". Om din Drupal webbplats kommer att ge artiklar om smide, då den allmänna taxonomi titeln högsta nivå du kommer att använda är "Smide." Skriv här huvudrubriken högst upp på ett pappersark.

2 Skilja de olika komponenterna i huvudtanken i olika kategorier under denna titel. Med hjälp av en nyhetswebbplats som ett exempel, tänk på de olika typerna av nyheter du kommer att skriva artiklar för din Drupal webbplats. Dagliga nyheter kan delas upp i olika undertexter, såsom lokalpolitik, Lokala Evenemangskalender, väder, idrottsgrenar, bröllop och radannonser. Placera var och en av dessa under "News" titel. Detta kommer att slutföra strukturen för din nyhetswebbplats.

3 Bryta ner subterms som kan separeras ytterligare. När det gäller annonser, är det logiskt att det kan delas upp i olika separata villkor såsom bilar, hushållsartiklar, fritidsfordon och mer. I en färdig Drupal taxonomi, strukturen för "Classified Ads" som innehåller bilar kan se ut så här: Nyheter -> Classified Ads -> Bilar.

4 Skapa hela taxonomi struktur på papper, med hjälp av ytterligare blad vid behov. Försök att hålla kataloger högst tre lager djup, som i exemplet: Nyheter -> Classified Ads -> Bilar. Ett annat exempel skulle kunna vara: Nyheter -> Lokala Politik -> rådets möten.

5 Ange taxonomi trädstrukturen i Drupal när du har ordnat det på papper, skapar det i Drupal precis som du har producerat det visuellt på papperet för att fungera som din guide.

Tips

  • En positiv bieffekt av ordentlig taxonomi planering är att sökmotorerna kommer att indexera din Drupal webbplats lättare, vilket gör dina artiklar mer synliga för allmänheten när de genomför söker efter den information som din webbplats ger.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com