Inaktivera kioskläge

November 18

Inaktivera kioskläge


"Kioskläge" är en inbyggd funktion i Internet Explorer 8. Det är också tillgängligt som en add-on för Mozilla Firefox. Kioskläget tillåter en användare att visa webbsidor i helskärmsläge med verktygsfält, menyrader och kommandofältet inaktiverad. Denna funktion gör en större mängd skärmutrymme ägnas åt webbplatsens innehåll. Det är en användbar funktion för människor som använder bärbara datorer eller andra datorer med små skärmar.

Instruktioner

firefox

1 Inaktivera kioskläget i Firefox genom att ta bort browser add-on. Det finns ingen möjlighet att stänga av funktionen på eller av med detta lägga på. Om tillägget är installerat är kioskläget alltid aktiv.

2 Ange Firefox felsäkert läge genom att klicka på "Mozilla Firefox (felsäkert läge)" genväg i mappen Mozilla Firefox program på Windows Start-menyn.

3 Klicka på knappen "Alternativ" på kontrollfältet längst upp på sidan (detta är tillgänglig i felsäkert läge, eftersom kioskläges add-on kommer inte att köras).

4 Klicka på "Inaktivera alla tillägg." Detta kommer att inaktivera alla dina installerade tillägg. Dessa kan läggas tillbaka senare.

5 Klicka på "Gör ändringarna och starta" knappen för att öppna ett nytt Firefox-fönster.

6 Klicka på "Verktyg" och sedan "Add-ons". Du kan nu välja andra tillägg för att slå dem igen. Kioskläges add-on kommer att visas i listan som antingen "Real Kiosk" eller "R-kiosk."

Internet Explorer

7 Inaktivera kioskläge i Internet Explorer genom att stänga det aktuella fönstret och öppna ett nytt fönster normalt.

8 Aktivera kioskläge genom att klicka på Start-menyn och skriva "iexplore -k" följt av namnet på webbplatsen du vill öppna (eller ingenting att öppna din startsida), och sedan trycka på "Enter".

9 Fortsätt att använda en fönster med kioskläget aktiverat Internet Explorer och alla webbplatser kommer att visas i kioskläge.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2022 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com