Hur konvertera Gutenburg text till PDF

April 9

Project Gutenberg är en webbplats som innehåller mer än 33.000 e-böcker, som alla är gratis att ladda ner och läsa på din dator, smartphone eller annan bärbar enhet. Alla böcker på webbplatsen finns som textfiler. Om du vill konvertera en till en portable document format (PDF-fil), kan du göra det med hjälp av ett antal fria programvaror, såsom Openoffice sviten.

Instruktioner

1 Ladda ner och installera den senaste versionen av Openoffice fri programvara på din dator. Webbplatsen OpenOffice.org är länkad i avsnittet Resurser.

2 Logga in på Project Gutenberg webbplats, som är länkad i Resources. Leta reda på e-bok som du vill hämta. Du kan söka på webbplatsen genom att använda namnet på bokens författare eller bokens titel, eller helt enkelt surfa på webbplatsen samling för att se vad som finns tillgängligt.

3 Rulla nedåt i listan över tillgängliga format, och högerklicka på en markerad "Plain text." Välj "Spara länk som" från rullgardinsmenyn, namnge filen och bestämma var på din dator du vill spara filen. Klicka på "Spara" när du är redo att ladda ner filen.

4 Stäng webbläsaren och öppna den mapp som innehåller den hämtade textfilen i boken. Högerklicka på det, rulla ned till "Öppna med" och välj sedan "OpenOffice.org Writer."

5 Redigera filen efter behov. Till exempel kan du lägga till en titelsida, lägga till kapitelrubriker, justera storleken och typ av teckensnitt och även lägga till illustrationer.

6 Välj "Exportera som PDF" från menyn "Arkiv", eller klicka på knappen "Exportera direkt som PDF" i verktygsfältet och klicka sedan på "Spara". Texten blir en PDF-fil.

Tips

  • Om texten i PDF-filen är för blek, justera storleken och typ av teckensnitt i originalfilen innan du konverterar det igen. Tolv punkter Times New Roman brukar fungera bra.
  • Alla e-böcker på Project Gutenberg är fria från upphovsrätt i USA. Kontrollera lokala upphovsrättslagar innan du laddar ner ett manuskript.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2021 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com