Hur fungerar Internet Radio Arbete?

January 21

Hur fungerar Internet Radio Arbete?

Streaming

Internetradio är ett medium för Audio Broadcasting som är liknande koncept som traditionell radio. Skillnaden är att, till skillnad från en vanlig AM eller FM-radiosignalen är Internetradio överförs direkt till datorer eller liknande anordningar via Internet.

Oavsett vilken kategori av internetradio använder du (standard samsändning av vanliga FM / AM-radio, musik rekommendation eller ett internet exklusiv radionät), de alla dra nytta av streamingteknik. När en ljud- eller videosignal strömmas det kontinuerligt tas emot av en användare i en signal som de inte har någon kontroll. Streaming media är en integrerad del av en populär form av internetradio där vanliga radiostationer samsändning via Internet i realtid när de sänds över vanliga radio etern.

musik rekommendation

En annan typ av Internetradio är tjänster som bygger på musik rekommendation. Pandora Radio till exempel, fungerar tack vare en enkel datoralgoritm som spelar låtar som liknar de som du har begärt. Du börjar genom att begära en konstnär, och när en låt av nämnda artist är klar Pandora spelar en att deras personal och användare har rankat som liknande (Har du spelar Bruce Springsteen? Ja, då du kanske gillar Arcade Fire). Andra webbradiotjänster som Last.FM drivs på ett liknande sätt som Pandora.

Internet-Exklusiv Radio Networks

Den sista viktig typ av internetradio service är servrar som hus Internet exklusiv radionät. Till skillnad från att bara rekommendera musik eller samsändning AM / FM-radio, tjänster som SHOUTcast är hem till innehåll exklusivt till Internet, skapad av amatörer och proffs. Dessa i huvudsak verkar precis som AM / FM-radio, bara de är på Internet. Dessa radiostationer kan funktionen talk radio, komedi eller musik. Ljudinnehållet spelas in på en användares dator där den sedan laddas upp till SHOUTcast-servern och nås av lyssnare som använder WinAMP ansökan. Ljudet kan sändas fördröjas eller i realtid, beroende på intentionerna hos användaren.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2019 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com