Vad är en dator arbetsstation?

November 17

En dator arbetsstation är vanligtvis en vanlig persondator som delar ett nätverk med en server typ dator. Termen Workstation hänvisar till datorns roll i nätverksmiljön. I många företagsnätverk, det finns två huvudsakliga typer av datorer som finns på dessa nätverk: servrar och arbetsstationer. Servrarna hysa data för arbetarna, och arbetarna utför sin beräkning på datorer arbetsstationen. Så det tunga arbetet utförs av arbetsstationen, och data förs till den arbetsstationen av servern.

Innebörden av Workstation

"Arbetsstation" avser en relation som en dator har med andra datorer.

Användning av arbetsstation

Vanligtvis är arbetsstationer hittades anslutna till nätverk som också har en server ansluten.

Avsedd användning för arbetsstationer

Arbetsstationer är vanligen avsedda att vara tillräckligt kraftfull för att maximera Beräkningskapaciteten på ett kontor eller företagsmiljö.

Placering av Workstation Data

Arbetsstationer som är anslutna till ett företagsnätverk med en server kommer ofta arbeta med delade data som tillhandahålls av servern, så i den här typen av nätverk viktiga data styrs vanligen av systemadministratören.

Arbetsplats Operativsystem

En arbetsstation kan använda någon typ av operativsystem som kan kommunicera på lämpligt sätt med servern. Så kan en arbetsstation att använda Windows, och servern kan använda Linux, och det kan finnas en Mac OS att hämta data från servern också, och arbetsstationerna skulle fortfarande kallas som sådan, oavsett operativsystem, och likaså med servrar .


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com