Vad är IP PBX?

August 7

Vad är IP PBX?


IP PBX är tillämpningen av VoIP (Voice over Internet Protocol) för att privata telefonväxlar (PBX). Företags telefonnät förs över datanätet.

Private Branch Exchange

En PBX är telefonnätet för privata organisationer. Den använder inte Public Switched Telephone Network (PSTN). Telefoner inom organisationen är kablade tillsammans via en router. Routern kommer också att ansluta till PSTN. Varje telefon i systemet kallas en "förlängning" och identifieras genom ett anknytningsnummer. Vanligtvis är tillgång till PSTN aktiveras genom inmatning av en kod, även om vissa tillägg kan blockeras från att ringa ut.

Paketförmedlande nätverk

Begreppet Packet Switched Networks var ett steg mot IP PBX. Det förde telefonnätet i linje med utvecklingen i datanätverk. I båda fallen var informationen delas upp i paket och dirigeras över kablar. Ingenjörer lagt märke till att organisationer kördes två olika system för kabel runt sina byggnader, även om båda gjorde praktiskt taget samma sak.

Gynnar IP-PBX

Kostnaderna reduceras genom en sammanslagning ett företag telefonsystem med datanätverket. Det finns inget behov av två separata system av kablar och tekniska tjänster kan läggas ut på entreprenad. Voice är lättare att kryptera för säkerhet eller komprimera för att förbättra nätverkets prestanda. Digitala signaler är lättare att manipulera för att förbättra ljudkvaliteten. IP PBX gör telefonsamtal lätt att integrera med mjukvarusystem som Customer Relationship Management (CRM).


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2021 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com