Hur fungerar Hard Drive Recovery fungerar?

June 29

Hur fungerar Hard Drive Recovery fungerar?

Behovet

Hur fungerar Hard Drive Recovery fungerar?


Med kundbas för datorer växer varje dag, fler och fler människor söker efter svar om hur man löser problem som kan komma upp med sina datorer utan att spendera en förmögenhet för en tekniker att åtgärda deras problem. Ett stort problem som människor får sina datorer antingen ta bort filer av misstag eller deras hårddisk misslyckas, som båda behöver en hårddisk återvinning utförs för att få sin information tillbaka. Varje situation är annorlunda, men det finns vissa grundläggande steg som alla kan prova innan behöva anlita någon.

Vad det är

Hur fungerar Hard Drive Recovery fungerar?


Hårddisk återvinning betyder helt enkelt säkerhetskopiera eller hitta data som försvann från antingen radering eller fel. Beroende på hur länge sedan felet eller radering hänt avgör om kan hittas informationen igen. Den typ av fel på hårddisken kommer också att avgöra om informationen kan lokaliseras. De första par förfaranden som kan fyllas och fungerar bra för de flesta situationer kan göras gratis. Om det finns ett stort fel men kan en professionell behövas för att återställa informationen. En sak att tänka på som en förebyggande åtgärd är att kontinuerligt säkerhetskopiera information som du inte vill förlora till en annan hårddisk, skiva eller flash-enhet. Detta sätt om något händer med din hårddisk, har du en säkerhetskopia och kommer inte att behöva utföra dessa andra processer för att återställa informationen.

Processen

Den enklaste typen av återhämtning är om en fil tas bort av misstag nyligen. Varje gång du tar bort en fil från din dator, det faktiskt inte få bort omedelbart, det helt enkelt är taggad som raderade så nästa gång du behöver spara något, datorn se detta utrymme som fria och kommer att skriva över dessa filer för att spara nya filer. När filerna har skrivits över, då de förlorade. Det är därför tid är mycket viktigt. Om du bara bort filerna och måste återställa dem, gör ditt bästa för att inte spara några nya arbete så att filerna inte kommer att skrivas över. Det finns några gratis program som finns tillgängliga som kan laddas ner och sprang för att återställa dessa filer. Ett exempel är pc inspektör. http://www.download.com/PC-Inspector-Smart-Recovery/3000-2242_4-10066144.html. Detta program har ett sökalternativ för att återställa raderade filer. Det frågar dig från vilken enhet du vill söka, det vanligaste svaret är C, och sedan när du väljer sökning kommer en lista med mappar komma upp. Hitta de filer du vill återhämta sig, kopiera dem genom att högerklicka på filen och välja spara till alternativet och välja en annan plats för att spara filerna till företrädesvis en extern hårddisk eller flash-enhet för en back up-enhet.

återställnings

Ju mer komplex typ av back up är när hårddisken själv har skadats och inte får redovisas när datorn försöker att starta upp. När detta händer, du kommer att behöva en ny hårddisk, men under tiden, kommer många människor vill återställa filerna från den gamla hårddisken så att de kan överföras till den nya hårddisken. Det finns många program ute som kommer att försöka att hitta dessa filer, lite mer komplex än andra, och de varierar i prisklasser från gratis upp. De fria är ganska grundläggande i tillfrisknandet, men ofta kommer att göra jobbet. Med alla dessa program är hårddisken kommer att behöva tas bort från datorn. Om du har en annan dator eller om du har en vän med en dator som har utrymme för att installera en andra hårddisk och företrädesvis driver ett liknande operativsystem som XP, Vista, eller 2000. Installera din gamla hårddisk som sekundär hårddisk och starta datorn. Ladda Windows filhanterare och se om hårddisken upptäcks. Om det har så ska du kunna antingen direkt öppna filerna och kopiera dem till den primära hårddisken eller använda programmet för att hitta filerna som PC återhämtningsprogram nämnts tidigare. En annan gratis program som kommer att göra samma sak är knoppix, http://www.knoppix.org/. Båda dessa program men kräver att en annan hårddisk som fungerar och kan startas med ett fungerande operativsystem för programmet som ska köras och återställa dina filer.

Felsökning

Om hårddisken inte hittas när du använder en annan hårddisk för att hitta den, då på den tiden du kan behöva en professionell att komma in i det för att hitta information. En sak som kan ställas inför att göra detta är dock att frysa hårddisken i en plastpåse i cirka trettio minuter till en timme. Detta kyler ibland hårddisken ner och återansluter vissa anslutningar som kan ha utökade orsakar felet. När hårddisken har kylts, installera det som den sekundära hårddisken som visas ovan och försök processen igen för att se om den kan hitta enheten. Ofta hårddisken hittas efter att ha kylts och kommer att arbeta för ett par minuter upp till en timme för att kunna återhämta sig informationen. Detta kan göras flera gånger, men varje gång det kommer att vara mindre effektiva och kan vidare skada hårddisken.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2021 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com