Hur man lägger skuggor bakom texten på GIMP

September 15

Hur man lägger skuggor bakom texten på GIMP


Visuellt intresse och djup till textelement i en bild genom att placera en skugga bakom dem. Den fria, öppen källkod bildredigeringsprogram GIMP innehåller skuggeffekt, som sätter en skugga bakom alla element, inklusive text, en GIMP bild. Skuggfiltret kan du konfigurera skuggan position och färg för att uppfylla dina önskade specifikationer. Ju större texten i bilden, desto mer uppenbara skuggeffekten.

Instruktioner

1 Starta GIMP och öppna den bild som du vill lägga till text. Klicka på "Text Tool" -ikonen i verktygslådan, sedan ställa in textstorlek och typsnitt som önskas, med hjälp av kontrollerna i den nedre delen av verktygslådan.

2 Klicka i bilden på det ställe där du vill infoga texten. GIMP Textredigeraren öppnas. Skriv in texten i bilden. Klicka på "Stäng" -knappen när du är klar.

3 Öppna menyn "Filter" och välj "Ljus och skugga." Klicka på "Skugga." Skugg öppnas.

4 Klicka på "Color" -knappen, och välj den färg du vill använda för skuggan. Justera "Offset X" och "Offset Y" fält, hur långt bakom texten skuggan visas avgöra. Öka "Blur Radius," för att minska definitionen av skugg kanter; minska oskärpa radien för en skarpare skugga.

5 Klicka och dra "Opacitet" reglaget för att justera skuggans transparens. Klicka på "OK" för att tillämpa skuggeffekten. Den nyskapade skugga visas bakom texten som du har lagt till bilden.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2021 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com