Skälen till Cyberbullying

September 22

Skälen till Cyberbullying


Mobbning är en term som beskriver när en ungdom trakasserar, förödmjukar, skrämmer, hotar eller generar en annan tonåring, pre-tonåring eller barn på elektronisk väg. Enheter som till exempel Internet, mobiltelefoner eller andra interaktiva eller digital teknik gör detta en vanlig företeelse bland ungdomar. När samma typ av interaktion sker mellan vuxna, kallas det trakasserier eller cyber stalking. Ofta är mobbning inte en engångsföreteelse och rollerna kan förändras (ett offer kan bli en översittare.)

Okunnighet

Många tonåringar och yngre barn öva mobbning eftersom de helt enkelt inte förstår vilken effekt ord kan ha på andra. De kan till en början trakassera, förnedra eller skrämma någon som en olycka eller för att de är uttråkade och vill skapa lite spänning. Förklara för dina barn nyhetsrapporter om människor som har begått självmord på grund av mobbning via Internet eller andra elektroniska medel. Förklara för ditt barn hur han har ingen aning om vad som händer i en annan människas liv och vad som verkar ofarliga vid tidpunkten kan faktiskt skicka någon till ett djup av förtvivlan som hon kan inte enkelt återhämta sig.

Kontroll eller Power

Kontroll freaks använder ofta nätmobbning taktik för att känna kraftfull. De kan känna att de inte har någon kontroll över sina egna liv, så att de strävar efter att kontrollera andras handlingar, känslor och rädslor. Översittare betyder att plåga eller skrämma andra, vilket ger sitt eget ego ett uppsving.

Anonymitet

Ofta cyber översittare känner att de är osynliga eftersom de konfrontationer inte ansikte mot ansikte. Detta leder dem att säga saker på nätet eller i en text som de normalt inte skulle säga personligen. Till exempel, om cyber översittare skulle säga något på lekplatsen till ett barn som var dubbelt hans storlek, är chansen att offret skulle slå honom upp och vinna, men på Internet, kan mobbaren ofreda en individ utan rädsla för omedelbar konsekvenser, speciellt om han gör det under ett hemligt namn.

Hämnd

Ett barn som känns som en nörd eller socialt utstött hela sitt liv kan öva mobbning ur hämnd för att komma tillbaka på andra för att göra honom olycklig i tidigare situationer. Förtonåringar, barn och äldre tonåringar är ombytliga; någon som är en bästa vän i dag kan bli utstött nästa och detta kan leda till en ond cirkel av mobbning.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2021 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com