En 2Wire pc-kortet inte ansluta

December 26

En dator använder en hårdvarukomponent som kallas ett trådlöst nätverkskort eller trådlöst nätverkskort, för att hitta lokala Wi-Fi-hotspots. 2Wire PC Card gör det möjligt för datorn att ansluta till 802.11g och 802.11b-nätverk, som är två av de vanligaste specifikationerna för Wi-Fi-teknik. problem med Internetanslutningen kan inträffa, men när hårdvara eller mjukvara är felkonfigurerade eller felaktig.

programvara Driver

PC-kortet levereras med en CD som innehåller den programvara som behövs för att möjliggöra drift av kortet inifrån operativsystemet. Att misslyckas med att installera den tillhörande programvaran hindrar operativsystemet från att få tillgång till funktionerna i enheten. På CD-skivan är ett program som kallas en drivrutin som kopplar ihop hårdvaran och mjukvaran; utan den, kan nätverksmodulen i Windows inte skicka kommandon till 2Wire enheten. Kontrollera Nätverkskort avsnittet i Enhetshanteraren finns i Kontrollpanelen, för att se om 2Wire enheten är närvarande; Om inte, installerar tillämplig programvara till datorn.

inaktiverad Adapter

Nätverksanslutningar skärmen ger möjlighet att stänga den trådlösa adaptern på eller av. Om adaptern är inaktiverad, kommer operativsystemet att bete sig som om 2Wire PC-kortet inte existerar. Nätverksanslutningar nås via Kontrollpanelen eller via Nätverks- och delningscenter. Om ikonen för trådlös nätverksanslutning är grå, är adaptern avstängd.

enhet Fel

Om 2Wire PC Card misslyckas med att ansluta till Internet, kan kortet själv vara bruten. Kontrollera att högtalarna inte är avstängda sedan bort och anslut PC-kortet till CardBus kortplatsen på sidan av den bärbara datorn. Om Windows identifierar enheten låter det ut en "bing" buller; annars är det fortfarande tyst. Om andra datorer inte känner igen PC Card samt bör enheten bytas ut.

problem med nätverk

Om den trådlösa 2Wire PC Card kan logga in på ditt hemmanätverk, men kommer inte att ansluta till Internet, kan problemet vara med själva nätet. Om Internet-tjänsten är nere eller om den trådlösa routern är frånkopplad från modemet, kommer datorn att kunna se och upptäcka det trådlösa nätverket, men kommer inte att kunna gå online. Alternativt, om datorn ser nätverket men kan inte ansluta till det, datorn kunde förbjudas; administratörer kan blockera okända eller specifika klienter åtkomst till nätet. Om du är administratör för nätverket och du har ändrat din WLAN-adapter medieåtkomstadress loggar in på nätverket konsolen och lägga klienten till listan över tillåtna.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2019 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com