Hur lägger jag till ordbok till Word?

May 12

Hur lägger jag till ordbok till Word?


Microsoft Word 2007 är utrustad med en ordbok funktion. Men det är ofta inte tillräckligt för specialiserade vokabulärer såsom de som används i vetenskap, medicin och samhällsvetenskap eller för andra språk än engelska. Du kan skapa dina egna ordlistan eller lägga till redan existerande lexikon till Word.

Åtkomst till Lexikon Inställningar

Klicka på Microsoft Office-knappen i det övre vänstra hörnet av Word-fönstret och välj "Word-alternativ" från botten av menyn som visas. Den "Word-alternativ" i dialogrutan visas; klicka på "korrektur" på den vänstra sidan. En "korrektur" visas till höger. Under rubriken "När stavningskontroll i Microsoft Office-program," klicka på knappen "egna ordlistor." En dialogruta visas.

Lägga till en befintlig egen ordlista

Om du har hämtat en befintlig egen ordlista från en annan källa (ett exempel är Hosford medicinska termer ordlista), följ anvisningarna i Åtkomst ordbok Inställningar och klicka på "Lägg till". Leta upp filen på din dator, markera den och klicka på "OK". Du återgår till "Word-alternativ" låda.

Lägga till en ny egen ordlista

Skapa dina egna ordlistan är en bra idé om du använder en specialiserad vokabulär (t ex produkt- eller företagsspecifik terminologi) som du inte behöver använda hela tiden. Till exempel, skulle du inte behöva att ordlistan för att skriva personliga brev eller kreativa bitar. Men om Word är att fånga termer som du vill använda i alla ditt skrivande, bara klicka på "Lägg till" under en stavningskontroll till den till Word ordbok.

Att skapa eller redigera en ny egen ordlista, följ anvisningarna enligt Åtkomst ordbok inställningar. För en ny ordlista, klicka på "Nytt" anger namnet på den nya anpassade ordlistan i dialogrutan som visas och klicka på "Spara". Om du vill lägga till eller ta bort ord från din egen ordlista, välja ordlistan som du vill redigera, och klicka på "Redigera ordlista ..." Ange ett nytt ord i textrutan och klicka på "Lägg till" eller välja ett ord från ordlistan listan och klicka på "Ta bort". Upprepa vid behov.

Använda egen ordlista

På "korrektur" skärm, återigen under "Vid stavningskontroll i Microsoft Office-program," ta bort bocken, i förekommande fall, intill "Föreslå endast från huvudordlistan." Detta gör att ord att använda den nya egna ordlistan i spellchecks. När du inte vill använda egna ordlistor, markera den här rutan. Om du vill använda endast en delmängd av dina egna ordlistor när som helst genom att följa anvisningarna under "Komma ordbok Settings" och sedan avmarkera alla ordböcker du inte vill användas i stavningskontrollen.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com