Hur att rensa upp en MacBook hårddisk eller flashminne

May 27

Hur att rensa upp en MacBook hårddisk eller flashminne


Även om du aldrig har haft problem med datorn, som åren går, kan oanvända filer börja röran enheten. Inte bara göra en massa filer gör det svårare att hitta det du behöver, en hel enhet saktar också ner din dator. Mac OS X kräver fritt utrymme att använda som virtuellt minne när den körs stora program eller när du gör en hel del multitasking. Du bör ha minst 15 procent av din primära enhet gratis för OS X att använda som virtuellt minne.

Radering Besvärlig Files

Rensa ut filer och program som du inte längre använder för att göra ett visst utrymme på din Mac hårddisk eller flash-enhet. Sök efter alla stora filer på enheten genom att klicka på fältet "Sök" högst upp i ett Finder-fönster och välja "filstorlek", "är större än" och sedan skriva ett nummer, som "100" eller "200" MB . Du kan sedan sortera resultatet efter den senaste gången filerna användes genom att klicka på toppen av "Senast öppnade" -kolumnen. Om du hitta filer du inte behöver längre, ta bort dem eller lasta dem till en extern hårddisk.

Avlasta data till en annan enhet

Externa hårddiskar och USB-minnen är billiga nog att du antagligen kan motivera att plocka upp en extra för att arkivera dina gamla filer. Om du inte är beredd att förlora data om en hårddisk kraschar, bör du alltid ha två kopior av dina filer på olika enheter. Om du redan använder Time Machine för att säkerhetskopiera din Mac till en extern enhet, får en andra extern hårddisk för dina arkiv. Det finns ingen anledning att spendera extra pengar för en enhet som är formaterad för Mac - din Mac kommer att formatera en Windows-klar enhet automatiskt när du kopplar in den.

Med användning av en andra skilje

Bläddra igenom långa listor med filer i Finder eller kör en sökning efter en viss fil kan vara tidskrävande på en fullsatt enhet. För att hantera dina filer, överväga att lägga till en andra partition till din Mac hårddisk eller flash-enhet. Du kan göra detta i Skivverktyg, som ligger i undermappen Utilities i mappen Program. Välj den enhet i den vänstra menyn och klicka på "Partition" knappen. Ange storleken på den nya partitionen och inom några sekunder har du en andra virtuell enhet. Detta är ett praktiskt alternativ om du reser mycket med datorn och inte vill släpa runt extra enheter. Men det är en partition inte ett substitut för en backup-enhet. Om enheten dör, är chansen att båda områdena kommer att gå förlorade.

Använda Disk Verifiera och reparera

En ofta försummad del av att hålla en Mac enhet i gott skick är att använda Skivverktyg för att kontrollera skivbehörigheter och verifiera disk integritet. Med tiden kan skivbehörigheter på OS X bli befuddled som ett program kan ändra behörigheter som fastställts av ett annat program. Klicka på "kontrollera behörigheterna" i Skivverktyg och sedan på "Verifiera disk" -knappen. Om det finns ett problem med skivbehörigheter eller ett problem med själva skivan, kommer Skivverktyg erbjuda att reparera dem åt dig.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com