Det bästa sättet att använda virtuellt minne i Vista

October 28

Det bästa sättet att använda virtuellt minne i Vista


Virtuellt minne i Windows Vista är ett system som gör det möjligt för datorn att lagra information från RAM på hårddisken i en "sida fil" för att expandera den effektiva mängden minne i datorn kan användas. Ändra dina inställningar för virtuellt minne kan förbättra prestandan i Windows Vista genom att frigöra utrymme på RAM.

Virtuellt minne

Syftet med virtuellt minne är lagra data som inte behövs omedelbart för en pågående process från RAM på hårddisken. Data hålls i filen tills datorn behöver data igen. Eftersom operativsystemet Windows Vista tenderar att kräva en stor mängd RAM för att fungera väl, kan inställningar för virtuellt minne ha en betydande inverkan på resultatet. Den nedre datorns totala RAM, desto mer kommer det att vinna från att öka storleken på din virtuellt minne.

Om du vill ändra inställningar för virtuellt minne, klicka på "Start" högerklicka på "Dator" välj "Egenskaper", klicka "Avancerade systeminställningar", enligt prestanda Klicka på "Inställningar", klicka på "Avancerat" och sedan under virtuellt minne klick " Byta." Genom att avmarkera rutan "automatiskt hantera växlingsfilens storlek för alla enheter" kommer du att kunna ange en "Anpassad storlek" för virtuellt minne som innehåller en ursprunglig storlek, eller minsta sida filstorlek och en maximal storlek. Du kan ställa in den ursprungliga storleken till ett värde lägre än din RAM. För den maximala storleken, är det en bra idé att ställa in den till ett belopp 1,5 till 3 gånger större än ditt RAM-minne. Till exempel, om du har en gigabyte RAM-minne du kan ställa in den ursprungliga storleken till 512 megabyte och den maximala storleken till tre gigabytes.Click "Set" efter att egna inställningar för att göra ändringarna träder i kraft.

När man kan öka virtuellt minne

Den bästa tiden att öka din virtuella minnesallokering är om Windows Vista ger dig popups om att du saknar tillräcklig virtuellt minne. Öka den virtuella minnesstorleken i detta fall kan eliminera popup-fönster. Om datorn är långsammare än du vill, kan ändra inställningarna förbättrar prestanda även om du inte får popup-fönster. Det bör dock noteras att det finns begränsningar för hur mycket virtuellt minne som du kan använda i Windows Vista. Virtuellt minne är begränsad till tre gånger så mycket fysiskt RAM-minne du har installerat, vilket innebär att du kan inte ställa in virtuellt minne över 3 gigabyte om du har 2 gigabyte RAM-minne.

installera RAM

Om datorn kör fortfarande långsamt eller har tillräckligt med minne när man kör vissa program, kan du behöva installera ytterligare RAM för att förbättra prestanda. Installera Dessutom RAM ökar både mängden fysiskt minne och den maximala storleken på det virtuella minnet. Det är en bra idé att öka din virtuellt minne inställning efter att ha installerat RAM för att förbättra prestanda.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com