Hur man uppgradera minnet på en ThinkPad T61

April 20

Hur man uppgradera minnet på en ThinkPad T61


Som ThinkPad T61 blir äldre, kan du märker det börjar sakta ner när man kör nyare program eller operativsystem. Datornedgångsperioder kan vara frustrerande och kan minska din produktivitet. Ett enkelt sätt att ge din ThinkPad T61 ett uppsving är att uppgradera minnet. Lenovo utformade T61 så att du kan uppgradera minnet själv, snabbt och utan krångel.

Instruktioner

Instruktioner

1 Köpa rätt form av minne för din T61. Enligt Lenovos "ThinkPad T61 Service och felsökning" T61 accepterar 200 stift, DDR 2 SO-DIMM, och kan uppgraderas till maximalt 4 gigabyte RAM-minne. Men om du använder en 32-bitarsversion av Windows, Windows använder 3GB på mest.

2 Stäng av T61 och stänger skärmen. Koppla ur nätadaptern. Förvandla din laptop över.

3 Leta reda på batteriet på baksidan av undersidan av din T61. Ta bort batteriet genom att skjuta reglaget mot bilden av ett öppet lås och försiktigt glida ut batteriet ur facket.

4 Leta upp och ta bort de fyra skruvarna som har en bild av en minnesmodul etsat bredvid dem. Du kan hitta dem i en horisontell linje, mot framsidan av den bärbara datorn.

5 Vänd försiktigt din T61 igen och öppna skärmen. Lyft handledsstödet genom att försiktigt dra de två flikarna på vänster och höger sida av din bärbara dator, precis under tangentbordet. Koppla bort kabeln som ansluter handledsstödet till datorn.

6 Lokalisera de två minnesplatser direkt under mellanslagstangenten. Om båda platserna är upptagna bort minnesmodulen som du vill ersätta genom att dra i spärrarna på båda kanterna av modulen.

7 Rada upp stiften på din nya minnesmodulen med kontakterna på spåret. Tryck bestämt stiften i kontakterna medan du håller RAM-modulen på en 20-graders vinkel. Snap den nya modulen på plats genom att försiktigt trycka den nedåt.

8 Sätt tillbaka kabeln som ansluter handledsstödet med din bärbara dator. Snäpp vänster och höger kant handledsstödet på plats. Knäppa främre delen av handledsstödet på plats genom att trycka ner den.

9 Förvandla din laptop över och byta ut skruvarna. Skjut tillbaka batteriet i facket så att det klickar på plats. Förvandla din T61 rätt sida upp, koppla in nätadaptern och öppna skärmen.

10 Kontrollera att ditt RAM-minne är korrekt installerat genom att vrida på datorn och trycker på den blå "ThinkVantage" knappen när du ser orden "För att avbryta den normala startsekvensen trycka på den blå ThinkVantage-knappen." Klicka på "Tillgång BIOS" och är överens om att starta din bärbara dator. Din bärbara dator kommer att starta till ett verktyg skärm, som visar hur mycket minne du har i din bärbara dator under "Installed memory".

Tips

  • Utför minnesuppgradering på en klar och upplyst arbetsyta, såsom ett köksbord.
  • Har en liten behållare i närheten för skruvarna, så att du inte förlorat dem.
  • Förvara inte alla drycker eller andra vätskor i närheten när du utför uppgraderingen. Vätskor kommer att skada din T61 om spills på dess kretsar.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com