Hur man spela in från ett ljudkort

September 28

Datorns ljudkort kan du spela in ljud från en extern källa. För att ansluta en extern ljudkälla till datorn behöver du en ljudkabel. Den externa källan kan vara allt från en mikrofon till en stereo. När du har den externa källan är ansluten, kan du öppna en ljudinspelning program du har på din dator och spela in ljud. De flesta datorer levereras med en ljudinspelare, men du kan ladda ner eller köpa vad ljud-redigeringsprogram som har en inspelningsalternativ.

Instruktioner

1 Anslut extern ljudkälla till datorns ljudkort. Om du har en mikrofon, kommer du helt enkelt ansluta den till ljudkortet uttaget på datorns framsida. Domkraften anges med bilden av en mikrofon och har en rosa kontur på vissa datorer.

Om du använder en extern ljudkälla, som en stereo eller MP3-spelare, måste du använda ljudkabel. Anslut ena änden av ljudkabeln i hörlursuttaget på din ljudkälla. Anslut den andra änden till datorns ljudkort jack.

2 Öppna datorns inspelningsprogram. Du kan hitta inspelningsprogram redan installerat på de flesta datorer. Öppna menyn "Start", gå till "Alla program" och öppna "Tillbehör" -listan. I denna lista, rulla över "Entertainment" och klicka på "Sound Recorder." Datorns ljudinspelare öppnas.

Om datorn inte har detta program kan du ladda ner Audacity. Detta är gratis ljudredigeringsprogram som gör att du kan spela in från ljudkortet. Det finns en länk för att ladda ner Audacity i avsnittet "Resurser".

3 Klicka rekord på ljudspelaren. Tryck spela på extern ljudkälla eller börja prata i mikrofonen. Ljud kommer nu spela in ljudspelaren. När du är klar med inspelningen filen kan du spara den till datorn och spela upp den när du vill.

Tips

  • Du behöver en mer sofistikerad ljudinspelare än den som finns på datorn om du vill att alternativet att mata dina inspelningar som olika filer. Den grundläggande ljudinspelare kommer sannolikt att spara dina inspelningar som WMV-filer. Mer avancerad redigeringsprogram gör att du kan exportera MP3-filer.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com