Ta bort teckensnitt

April 29

Efter flera år av att äga en Windows-baserad dator och installera många olika program, är det troligt att du kommer att samla fler teckensnitt än du någonsin kan önska att använda. Detta kan göra användningen av program som Microsoft Word tråkiga, eftersom du måste bläddra förbi många oanvända teckensnitt för att hitta de som du vill använda. Ta bort teckensnitt som du inte använder så att du kan hitta dina favoriter snabbare.

Instruktioner

Radera teckensnitt på en Windows-system

1 Dubbelklicka på "Den här datorn" -ikonen på skrivbordet. Om denna ikon på skrivbordet är inaktiverad på datorn, klicka på "Start" -knappen, och klicka sedan på "Dator".

2 Dubbelklicka på "C."

3 Dubbelklicka på mappen "Windows". Om din Windows-installation är bosatt i en annan katalog som "WINNT" dubbelklicka på mappen i stället.

4 Dubbelklicka på "Teckensnitt" mappen.

5 Högerklicka på typsnitt som du vill ta bort och välj "Ta bort".

6 Klicka på "Ja" för att ta bort teckensnittet.

Radera teckensnitt på en Mac

7 Dubbelklicka på "Mac OS X" -ikonen (hårddisk) på skrivbordet.

8 Dubbelklicka på "Library".

9 Dubbelklicka på "Teckensnitt".

10 Högerklicka på typsnitt som du vill ta bort och välj "Flytta till papperskorgen." Observera att vissa Mac-program kan bero på vissa teckensnitt installeras för att fungera korrekt. Det rekommenderas att du lämnar alla typsnitt som du tar bort i papperskorgen i minst en vecka innan den töms. På så sätt, om ett program slutar fungera, kan du flytta önskat teckensnitt tillbaka till "Fonts" mappen.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com