Vilka är skillnaderna mellan Twitter och SMS?

May 25

Twitter är en social media webbplats som tillåter dig att hålla kontakten med dina kontakter med korta meddelanden kallas "tweets", som är begränsade till 140 tecken långa. Även SMS-meddelanden du skickar på din telefon har också en låg tecken, fler skillnader än likheter finns mellan de två typerna av kommunikation.

Gränssnitt

Även stationära program som Skype och Yahoo Messenger kan skicka SMS-meddelanden till telefoner, du nästan uteslutande använda en mobiltelefon för att skicka och ta emot textmeddelanden. Å andra sidan är det möjligt att använda Twitter inte bara från din bärbara eller stationära dator, men också på en Internet-klar mobiltelefon. Om telefonen inte har Internet kan du uppdatera din Twitter - och se andras uppdateringar - via SMS, en överlappning mellan de två teknikerna.

Omfattning och inflytande

En av Twitters viktigaste funktionerna är begreppet "Efter" - varje användare "följer" andra användare och ett visst antal andra användare, som kan eller inte kan vara bland dem som han eller hon följer följer den användaren. Som ett resultat har varje meddelande en Twitter-användare skickar ut potential att nå hundratals eller tusentals användare, beroende på hur många användare följer honom eller henne. SMS-meddelanden, å andra sidan, är i allmänhet skickas från person till person.

Syfte

Twitter och textmeddelanden skiljer sig också i sitt avsedda syfte. Medan människor skicka SMS till varandra mestadels privat kommunicera specifika meddelanden och känslor, Twitter har ett brett användningsområde. Dessa inkluderar att publicera multimedia, reklam företag och generera publicitet. Det är möjligt att skicka direkta, privata meddelanden på Twitter, även om detta verktyg är utan tvekan sekundärt till huvud Twitter foder - och offentliga tweets användare inlägget till den.

Kosta

Även om många mobiltelefon planer dessa dagar inkluderar möjligheten att lägga till obegränsat textmeddelanden till en fast månadsavgift, är textmeddelanden, vid roten, en tjänst som medför kostnader. Twitter, å andra sidan, är helt fri att använda. Om du gör tillgång Twitter från en mobiltelefon som inte har tillgång till Internet, kan tweets du skickar till Twitter via text medföra en avgift eller räknas din månatliga tilldelning om du inte har registrerat dig för ett obegränsat plan.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2021 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com