Hur man spelar ljud och video från en icke-Media datorn till en TV

March 18

Hur man spelar ljud och video från en icke-Media datorn till en TV


Mediacenter PC inbyggda i syfte att se på ljud och video är typiskt överföra-redo så att du kan njuta av media från en hemunderhållningssystem, smartphone, eller någon kringutrustning som är kompatibla.

Icke-mediacenter PC, den typ de flesta människor använder för ordbehandling, sociala nätverk och andra personliga uppgifter kan kopplas till en TV för alla som vill ha en större skärm eller en i en mer bekväm plats. Allt som krävs är rätt grafikkort, några kablar, och kanske en adapter eller två.

Instruktioner

Direktanslutning mellan en dator och en TV

1 Kontrollera din dator för att se om det har S-Video eller VGA-utgångar. Om inte, måste du installera ett S-Video-kortet i expansionsport, som ligger på framsidan eller baksidan av din dator torn, beroende på modell. Du behöver din datorskärm att upprätta anslutningen mellan datorn och TV: n; se till att köpa ett grafikkort som har en kompatibel ingång för bildskärmen eller lämna den ansluten till den befintliga. ASUS, PNY, och XFX alla tillverkning grafik / grafikkort som stöder S-Video eller VGA.

Förare bör tillhandahållas på en kamrat CD med ditt kort. Om du har köpt kortet användas utan CD eller har förlorat det kontrollera tillverkarens webbplats för förare.

2 Anslut video till din TV med motsvarande ingångar och utgångar. De flesta tv nu byggt med S-Video och VGA / RGB datorportar, dock kan äldre modeller förvänta sig en gul spets RCA-ingång eller gammaldags koaxialkabelingång. Detta kommer inte att sätta dig out-of-the-kör för att ansluta datorn till tv; lokala elektronikaffärer ska bära VGA eller S-Video till USB-adaptrar och gamla TV är en extra RCA till koaxial-adapter.

3 Ge ljud till TV: n via 1/8 "hörlurar eller linje ut jack eller RCA-utgångar på grafikkortet. Du kan återigen kräver en adapter för att gå från RCA till 1/8" eller "mini ljud". Om du tillhandahåller ljud och video till en TV som kräver en koaxial ingång, anslut ljudkablar i samma adapter som du använder för att gå från RCA video till koaxial.

4 Slå på TV: n och återställa datorn. Vissa datorer kanske inte känner igen den nya videoutgång fäst utan att göra så först. Öppna datorns bildskärmsinställningar så att du nu har två bildskärmar tillgängliga; om inte kontrollera anslutningarna, se till att du har korrekt installerat grafikkortet (vid behov), och återställa igen. Kontrollera din TV: ns bruksanvisning för att se vad video upplösningar den stödjer och justera därefter. Välj bildskärm nummer två och kontrollera "använda denna enhet som huvudskärm" för att visa hela ditt skrivbord på TV: n eller "Utöka Windows-skrivbordet till denna bildskärm" att dela skärmen med din datorskärm.

5 Byt kanal och ljudingång enhet på TV: n därefter. Detta steg kommer att variera från TV-till-tv som äldre koaxialbaserade TV kräver byta till kanal 3 eller 4, och nyare kan ha en mängd ingångskanaler.

Tips

  • Byt tillbaka till en skärmupplösning din datorskärm klarar innan lossa denna process eller bildskärmen visas inte någonting och du kommer att behöva återansluta din TV för att justera inställningarna.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com