Hur man gör lotter med Koppla

March 21

Du säljer lotter för att tjäna pengar, så varför köpa biljetter förtryckta? Använda Microsoft Word dokumentkoppling funktionen kan du skapa och utforma dem på något sätt dina egna lotter du vill. En dokumentkoppling behöver inte göra svarare; Det är helt enkelt ett sätt att definiera säkert delar av ett dokument, sedan automatiskt infoga rörliga element, såsom lott nummer. Det viktigaste att komma ihåg är att varje biljett behöver en kompis - du vill inte dra vinstlott nummer 81018 bara för att finna att ingen köpte den.

Instruktioner

1 Skapa en ny Excel-ark. Löst baserad på hur många biljetter du hoppas att sälja, ange ett nummer i cell A1. Standard lotteri praktiken tenderar mot siffror med åtminstone ett par siffror, så i stället för att starta med en du kan börja med 10001.

2 I cell A2 ange nästa nummer. Om du började med 10001 anger 10002.

3 Fyll i serien genom att föra muspekaren över att sväva i det nedre högra hörnet av cell A2. När markören ändras från en stor beskrivs plustecken till en mindre, vanlig plustecknet, klicka och håll nere vänster musknapp och dra musen rakt nedåt för att välja fler celler i kolumn A.

4 Sluta dra när du har valt tillräckligt antal. Observera att även om du håller ned musknappen, kommer ett verktygstips visas i närheten visar det nummer du håller på med. Om du har gått för långt, helt enkelt musen tillbaka upp.

5 Spara och stäng kalkylblad.

6 Öppna ett nytt tomt dokument i Word. Skapa två lott design, en för personen som köper biljetten och en för organisationen att sälja dem. Se till att ansluta två biljetter, till exempel genom att göra dem i två celler tabeller, sida vid sida. Innehålla namnet på organisationen, kanske första pris och annan information som du vill ha på köparens biljett. Du kan till exempel innehålla mellanslag för köparens namn ( "Name __") och telefonnummer på organisationens biljett. På båda biljetter anger en dummy nummer för lott nummer som en platshållare.

7 Klicka på fliken Utskick. Klicka på "Starta Mail Merge" och sedan "Directory". Inget kommer att hända.

8 Klicka på "Välj mottagare." Välj "Använd befintlig lista." Navigera till kalkylark du sparade i steg 5 och klicka på "Öppna".

9 I "Välj tabell" i dialogrutan som öppnas väljer du det första kalkylbladet och avmarkera rutan "Första raden av data innehåller kolumnrubriker." Klicka på "OK."

10 Tillbaka i dokumentet, välj din dummy nummer i den första biljetten. Klicka på knappen "Insert Merge Field," välj sedan en post i rullgardinsmenyn, som kommer att vara det första numret från kalkylbladet.

11 Upprepa steg 9 i den andra biljetten.

12 Kontrollera ditt arbete genom att klicka på "Preview Resultat" -knappen.

13 Klicka på "Finish & Merge." Välj "Redigera enskilda dokument" och välj sedan "Alla" i "Slå ihop till nytt dokument" rutan. Ett nytt dokument öppnas visar varenda uppsättning lotter, var och en med sitt eget nummer. Kontrollera över dokumentet för att vara säker på att allt ser rätt. Ändra sidmarginalerna om det behövs.

14 Skriv ut dokumentet på robust papper.

15 Använd sax eller en pappersskärare att skära biljetter, lämnar varje uppsättning intakt. När en person köper en biljett, bör säljaren separera biljetter sedan, vilket ger en biljett till köparen och släppa den andra biljetten i uttaget från vilken den vinnande biljetten kommer att dras.

Tips

  • Du kan använda tidigare versioner av Microsoft Excel och Word för att göra dokumentkoppling lotter; processen är likartad. Du hittar Koppla dokument under Verktyg | Brev och utskick i Word 2003.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com