Hur kan spåra domännamn

January 28

Hur kan spåra domännamn


Precis som du kan använda en Vita Sidorna telefonkatalog för att söka efter människor, eller Gula Sidorna för att söka efter företag, andra kataloger kan du söka information om domännamn på Internet. Varje domännamn har en "whois" post lagras i en katalog. Whois post innehåller information om vem som registrerat namnet, när de registrerade det, och hur länge domännamnet registrering kommer att pågå. Du kan spåra domännamnsposter med en whois sökning.

Instruktioner

1 Identifiera det domännamn du vill spåra. Detta kan vara ett domännamn i konventionell form, såsom www.google.com, eller det kan vara en numerisk IP-adress i "prickad quad" format, såsom 98.124.249.20.

2 Genomför en sökning på Internet med hjälp av domännamnet och ordet "whois." Till exempel, sök på "whois www.google.com." Sökresultaten kommer att omfatta en eller flera whois poster för domännamnet i fråga.

3 Klicka på en whois rekord i sökresultaten för att se den fullständiga posten. Det kommer att innehålla detaljerad information om registranten och domännamnet historia.

Tips

  • Domännamnsregistranter har vissa sekretess alternativ, ungefär som att välja att ha ett hemligt telefonnummer. Om registranten väljer dessa alternativ är whois rekord fortfarande synliga, men uppgifterna om rapporten kommer att vara begränsad.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2019 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com