Vad är en Memory Stick kortläsare?

October 31

Vad är en Memory Stick kortläsare?


Memory Stick , introducerades av Sony, är en standard för icke-flyktigt flashminne. En kortläsare är en dator lagring kringutrustning, som används för att få tillgång till information som lagras på flash-minnesmedia via en USB-port eller PC-kort (laptop eller anteckningsbok) kortplats. En Memory Stick kortläsare ger tillgång till uppgifter som registrerats från Sony-enheter och möjliggör överföring av dessa uppgifter till någon typ av datorsystem.

Historia

Lanserades 1998, Memory Stick standard var den snabbaste flash-minnesmedium på den tiden. Kapitalisera på den dominans släppte Sony en PC-kortadapter tillsammans med de två första modellerna; en 4MB och en 8 MB kapacitet. På detta sätt, Sony gjorde dem kompatibla med deras sortiment av VAIO bärbara datorer, göras innan Memory Stick standard. Även Sony fortfarande gör specialiserade kortläsare, alla "universella" kortläsare kringutrustning stöder nu Memory Stick standard.

typer

Tillsammans med införandet av Memory Stick , Sony produceras omedelbart en PC-kortadapter för kompatibilitet med äldre bärbara datorer. Med senare versioner, Sony slagit sig ihop med SanDisk som öppnade upp "universella" kortläsare kringutrustning som kan stödja Memory Stick . När nyare, mindre versioner av Memory Stick kom ut, ingår de en "adapter" baserat på den ursprungliga designen, så nästan alla USB "universella" kortläsare är kompatibla med hela raden av Memory Stick produkter.

fördelar

En Memory Stick kortläsare är inbyggd i nästan alla Sony-enheter; såsom digitalkameror, videokameror, musikspelare, hemmanöjesdistrikt och den välkända raden av PlayStation konsoler, samt handhållna PSP . Det finns också kortläsare gjorda speciellt för Memory Stick kort som skryta med överföringshastigheter ännu snabbare än "universella" kortläsare.

Identifiering

En Memory Stick kortläsare kan vara en liten USB-kringutrustning, eller det kan vara en "universell" modell som inkluderar stöd för ett brett spektrum av flash-minnesstandarder. De flesta kortläsare kommer att ansluta via USB, vilket garanterar kompatibilitet med nästan alla datorer i världen. Många Sony-enheter som använder Memory Stick -kort kan också ansluta via USB, fördubbla som en kortläsare själva.

Fungera

Memory Stick kortläsare ansluter till en dator via PC-Card-kortplats (på bärbara datorer) eller via en USB-kabel. Läsaren identifierar sig som en diskdriv perifert till datorn, och skapar en "bro" Memory Stick kretsar, agerar som en hårddisk. Baserat på internationella standarder för datalagring, en USB eller PC-Card perifera tillåter Memory Stick kort som ska användas på praktiskt taget vilken dator som helst i världen.

varumärken

Memory Stick , Memory Stick PRO , Memory Stick Duo , PlayStation , PSP och VAIO är varumärken som tillhör Sony Corporation.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2022 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com