Skaffa en WEP kod för 2Wire

April 29

Företaget Pace gör gör en mängd olika bredbandsnät utrustning under varumärket 2Wire. Om du använder Digital Subscriber Line Internet, kan du använda en 2Wire bredbandsmodem och router. Routern levereras med en säkerhetsnyckel --- en Wired Equivalent Privacy nyckel kallas en "WEP" --- noterat på enheten. Denna nyckel behövs för att komma åt nätverket och få tillgång till Internet. Om du inte kan hitta WEP-kod eller vill redigera den nuvarande, kan du se dina trådlösa säkerhetsinställningar med hjälp av Residential Gateway.

Instruktioner

1 Kontrollera sidan eller undersidan av 2Wire router för en standardkrypteringsnyckel. Denna 10-siffrig kod kommer att listas på en streckkodsetiketten.

2 Öppna nätverk webbläsare och skriv "http://192.168.1.254" i adressfältet. Klicka på "Enter" för att gå till 2Wire gateway-sida.

3 Välj "hemnätverk" -fliken i menyn och klicka sedan på "Redigera inställningar" anges under "Status at a Glance" avsnittet.

4 Rulla ned till avsnittet "Wireless Security" och markera rutan "Enable". Välj "WEP-Open" från "Authentication" rutan.

5 Se om rutan "Använd standardkrypteringsnyckel" är markerad. Om det är, är WEP-nyckeln används en på routern. Det andra alternativet är att kontrollera "Använd anpassad lösenordsfras" rutan. Om den här rutan är markerad istället kommer WEP listas i "Key" rutan.

Tips

  • Du kan skapa din egen nyckel om du inte redan har gjort det. Anpassade tangenter kan variera i längd med 64-bitars kryptering kräver antingen fem eller 10 tecken, och 128-bitars kryptering som kräver en 13 eller 26-tecknet. När du är klar, klicka på "Spara" längst ned på skärmen.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2021 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com