Hur man skapar ett Excel-recept kalkylblad

April 22

Hur man skapar ett Excel-recept kalkylblad


Om du har ett stort antal recept som samlats på din dator och vill hitta ett sätt att organisera dem, kan Microsoft Excel vara den bästa lösningen. Genom att skapa ett recept kalkylblad i Excel, kan du sortera dina recept på många sätt, till exempel med namn, typ eller ens viktiga ingredienser. Du kan även inkludera länkar till recepten på datorn, vilket innebär att du inte längre behöver jaga dem.

skapar kolumner

Hur man skapar ett Excel-recept kalkylblad


Till att börja, öppna en tom arbetsbok i Excel. Se till att dina recept är tillgängliga och bestämma hur mycket information du vill ha i ditt recept kalkylblad. Om du har tryckt recept, oavsett om receptkort, skurna från tidningar eller någon annan typ av papperskopior recept, och du har en dator scanner, ladda upp recepten till datorn innan du börjar.

Ange en rubrik för varje kategori till en annan cell i "Rad 1" Du kan ange så många eller så få kategorier som du vill. Ju fler kategorier du använder, desto fler sätt du kommer att kunna sortera recepten i kalkylbladet. Vissa rubriker kan du vill inkludera är "Recept Name", "kurs", "Main Ingredient", "mat", "tillfällen" och "Förberedelse". Formatera teckensnitt och storlek av rubrikerna eller tillämpa gränser med inställningarna i avsnittet "Font" i fliken "Hem" i Excel 2007 eller "formatering" i verktygsfältet i Excel 2003 eller tidigare.

Ange informationen för första receptet till "Rad 2." Skriv in korrekt information under varje rubrik. Upprepa för resten av recepten som du vill inkludera i kalkylbladet.

Sätt Länkar

Hur man skapar ett Excel-recept kalkylblad


När du har angett informationen för varje recept i kategorin rubriker kan du infoga länkar till recept på din dator. Klicka på den cell som innehåller den första receptnamnet och tryck på kortkommandot "Ctrl + K" för att öppna "Infoga länk" i dialogrutan. Klicka på "Bläddra" -knappen och hitta dokumentet eller PDF-filen av detta recept. Klicka på receptet och klicka sedan på "OK". Receptet namn kommer att hyperlänk så att när du klickar på den, receptet öppnas automatiskt. Upprepa dessa steg för att hyperlänk varje recept namn till receptfilen på din dator.

sorterings Recept

Hur man skapar ett Excel-recept kalkylblad


För att sortera recept från någon av kategorierna, markera hela kalkylbladet genom att klicka på rutan mellan "A" och "1" Gå till "Data" fliken i Excel 2007 och klicka på "Sortera" -knappen, eller gå till menyn "Data" i Excel 2003 eller tidigare och välj "Sortera". Välj en rubrik av för att sortera. Du kan också välja andra och tredje rubriker, om du vill begränsa det ner ytterligare.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com