Hur du ändrar ett PCMCIA serienummer

December 28

Hur du ändrar ett PCMCIA serienummer


Ett PCMCIA-kort ger din bärbara dator möjligheten att använda extra hårdvara utan att behöva öppna datorlådan och fysiskt installera nya komponenter. Om du använder ett PCMCIA-kort som trådbundet eller trådlöst nätverkskort använder kortet ett serienummer som kallas nätverksadress. Detta nummer används av andra enheter, till exempel en nätverksrouter eller andra datorer, för att identifiera din dator. Windows Vista och Windows 7 operativsystem kan du ändra PCMCIA nätverksadress manuellt.

Instruktioner

1 Navigera till din bärbara "Start" -menyn och klicka på "Network" inträde på höger sida av menyn. Klicka på "Nätverks- och delnings" centrum längst upp i fönstret, som är placerad till vänster om "Lägg till en skrivare" länk.

2 Leta reda på "Uppgifter" rubriken längst upp till vänster i fönstret. Klicka på "Hantera nätverksanslutningar" länk under "Uppgifter" rubriken.

3 Högerklicka på namnet på trådbunden eller trådlös nätverksanslutning i listan över upptäckta nätverk. Klicka på "Egenskaper" post i popupmenyn. Om du använder Windows Vista, måste du också klicka på "Fortsätt" för att komma åt "Properties".

4 Klicka på kryssrutan "Internet Protocol V6" och klicka på knappen "Egenskaper" till höger i fönstret. Klicka på alternativknappen "Använd följande adress."

5 Skriv in det nya nätverksadress serienummer i textrutan och klicka på "OK". Klicka på "OK" igen i "Properties" fönstret. Stäng "Nätverks- och delningscenter" fönstret.

Tips

  • Det är också möjligt att nå skärmen anslutningsegenskaper genom att klicka på "Kontrollpanelen" post i menyn "Start" och skriva ordet "Adapter" i sökrutan högst upp till höger i fönstret. Klicka på länken "Visa Nätverksanslutningar" listas under "Nätverks- och delningscenter" rubrik. Högerklicka på anslutningen och välj "Egenskaper".

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com