Hur man installerar en i förväg laddad hårddisk till en Compaq D510

December 3

Hur man installerar en i förväg laddad hårddisk till en Compaq D510


Stora Original Equipment Manufacturer datortillverkare säljer ofta datorer med många förinstallerade programverktyg. Dessa verktyg allt från operativsystem till antivirusprogram. När en hårddisk går sönder och måste ersättas med OEM, såsom Compaq, är den returnerade enheten ofta en ny enhet som är en kopia av den ursprungligen installerade hårddisken, med samma programvara förinstallerad på det. Detta möjliggör en enkel installation till fabrikstillstånd vid mottagandet av den nya hårddisken. Installationen av dessa förladdade hårddiskar tar men några minuter och kan utföras av de flesta datoranvändare.

Instruktioner

1 Koppla bort datorn från alla elektriska källor.

2 Ta datorn & # 039; s sidoplåten. Detta kan kräva avlägsnandet av en eller flera ving från baksidan av datorn & # 039; s fall.

3 Leta reda på datorn & # 039; s hårddisk, som bör se ut precis som den du har fått för att ersätta den. Om enheten redan har tagits bort, lokalisera nu lediga facket och för in enheten i enhetsplatsen där den ursprungliga hårddisken var belägen. Om den gamla hårddisken inte har tagits bort, helt enkelt dra den mot baksidan av ärendet för att ta bort den.

4 Ta bort den röda SATA-kabeln är ansluten till datorn & # 039; s hårddisk. Om hårddisken har tagits bort lokalisera den röda SATA-kabeln är ansluten till moderkortet. Denna kabel är tunn och cirka 5 mm i diameter.

5 Anslut SATA-kabeln till den bakre ytan av den nya hårddisken. Det finns bara en kontakt på baksidan av hårddisken som passar med SATA-kontakten. Vidare är SATA anslutningsporten knappat att tillåta endast en SATA-kabel som skall införas.

6 Anslut en svart SATA strömkontakt till SATA-hårddisk. Denna kontakt är ansluten till datorn & # 039; s strömförsörjning. Kontakten är märkt "SATA."

7 Sätt tillbaka dator & # 039; s sidostycket och återupprätta alla elektriska anslutningar tidigare frånkopplade.

8 Starta datorn som vanligt.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com