Definition av DDRAM

December 5

Definition av DDRAM


DDRAM är en akronym för Double Data Rate-Synchronous DRAM (dynamic random access memory). Det är en typ av direktåtkomstminne (RAM) som ofta används i persondatorer. DDRAM använder relativt lite ström, och används ofta i bärbara datorer. DDRAM är också ofta kallas SDRAM II eller DDR-SDRAM.

Random Access Memory

RAM är det minne som datorn använder för att köra program. Det är inte lagringsminne, och dess funktion är helt annorlunda från din hårddisk. När du klickar på en ikon för att köra ett datorprogram, är den del av programmet som du använder nästa laddas från hårddisken, till RAM. Datorer är utformad för att fungera som detta eftersom överföringshastigheten mellan RAM och processorn är mycket snabbare än mellan hårddisken och processorn.

Tekniska specifikationer

DDRAM stödjer dataöverföringar på båda kanterna av varje klockcykel. Detta innebär att klocksignalen ändras två gånger varje gång data överförs tillbaka till moderkortet. Detta förfarande "dubbla pumpar" fördubblar minnets datagenomströmning. DDRAM använder en 184-stiftskontakt och finns i många olika hastigheter. PC2100 (266 MHz), PC2700 (333 MHz) och PC3200 (400 MHz) är vanliga hastigheter. De nummer som följer "PC" avser den hastighet med vilken minnes överför data. Således har PC2100 en teoretisk maximal bandbredd på 2100 MB.

Hur DDRAM Works

DDRAM liknar en mikroprocessor. Båda är en integrerad krets (IC) och är gjord av miljontals transistorer och kondensatorer. I DDRAM är en transistor och en kondensator parat att skapa varje minnescell. En minnescell representerar en databit. Kondensatorn håller informationsbit, anses vara en nolla eller en etta. Om det finns en elektrisk laddning, anses det en en. Ingen avgift är en nolla. Transistorn fungerar som en omkopplare, och används för att läsa den kondensator eller ändrar sitt tillstånd.

Historia av DRAM

Den första DRAM släpptes på marknaden 1970 av Intel. Chipet, betecknad 1103, hade blivit den mest sålda halvledarminneschip i världen 1972. Den första datorn att bli tillgängliga utnyttja 1103 minnet HP 9800-serien.

Dr Robert H. DENNARD uppfann DRAM 1966. DENNARD arbetade på fälteffekttransistorer och integrerade kretsar. När du granskar en annan lagets slutsatser om tunn flim magnetiskt minne, bildade DENNARD idén till uppfinningen RAM. DENNARD hävdar att han gick hem och inom några timmar hade fått de grundläggande idéerna för att skapa DRAM. DENNARD och hans arbetsgivare beviljades ett patent för DRAM 1968.

Betydelse

Den moderna datorer revolutionen kunde inte ha hänt utan uppfinningen av DRAM. Den snabba access memory system tillåter applikationer att behandla tusentals till miljontals beräkningar per sekund. Denna dataöverföringshastighet inte var möjligt enligt tidigare former av minne. Utan dessa överföringshastigheter, kan datorer inte effektivt köra stora program som moderna datoranvändare använder varje dag.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2022 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com