Felsökning en Everex Laptop

July 31

Felsökning en Everex Laptop


Din Everex laptop är en komplex maskin som, liksom alla datorer kan falla offer för ett antal brister i hela dess arkitektur. Dessa kan variera från lösa nätadapter anslutningar för att screena sensor fel eller ens fel på moderkort. Alla dessa gemensamma frågor kan testas för med något annat än en VGA-kabel och en reservskärmen, och tidigare kompetens dator lyckligtvis inte behövs. Du kan upptäcka din Everex bärbara problem på din fritid utan hjälp av några tekniker.

Instruktioner

1 Se över nätanslutningen för din Everex laptop och se till att allt är ordentligt på plats. Ofta de vanligaste problemen drabbar en bärbar dator, och dessa börjar med korrekt användning av nätadaptern. Se till att det är tätt ansluten till överspänningsskydd eller vägguttaget och är inte löst.

2 Stäng av Everex laptop och kontrollera den bärbara datorns batteri. Bärbara batterier bär i genomsnitt 1000 "bra" avgifter innan de börjar antingen helt eller delvis försämras och sluta hålla en laddning. Om batteriindikatorn indikerar att det finns ett problem och du har kontrollerat att säkerställa din bärbara dator nätadapter är tätt på plats, vänds din Everex bärbara dator för att lokalisera den horisontella batteri kontur på dess botten. Under detta är en glidande frigöringsmekanism som gör att batteriet kan hoppat ur och bytas ut om det behövs.

3 Titta noga på din Everex bärbara display. Har back-ljus verkar vara avstängd, men en svag bild kan fortfarande ses? Om det finns en svag bild, är det sannolikt ett av två problem. Antingen din skärm ljusstyrka har vridits hela vägen ner, eller din LCD "stängd switch" har fastnat på fel sätt. Övervaka ljusstyrka kan snabbt vändas upp med hjälp av särskilda ljusknappar placerade på toppen av din Everex bärbara tangentbord. Om detta inte fungerar, är det troligt att LCD sluten omkopplare har fastnat i den "stängda" positionen. Denna brytare kan hittas direkt anslutning till en av de två gångjärnen under din Everex bärbara skärmen, och kan ofta utnyttjas med fingret för att un-sticka.

4 Anslut din Everex bärbara dator till en extern, extern bildskärm. Denna externa skärmen kan testa för en allmän fel på skärmen eller ett moderkort fel. Använd en VGA-kabel för att göra detta sammanhang köra den från den externa bildskärmsporten på sidan av din Everex laptop på baksidan av den externa bildskärmen.

5 Slå på både Everex bärbara dator och den externa bildskärmen och vänta och se om din bärbara information visar korrekt på den externa bildskärmen. Om så är fallet, måste din Everex bärbara LCD-skärm bytas ut. Men om den externa bildskärmen inte fungerar, innebär detta att det är troligt ett fel med din bärbara dator moderkort.

Tips

  • Moderkort ersättning är mycket dyr. Ett smartare alternativ skulle vara att helt enkelt helt ersätta din Everex laptop.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2019 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com