Hur man rengör och desinficera ett datortangentbord

November 5

Hur man rengör och desinficera ett datortangentbord


För att hålla ett tangentbord fungerar, måste den rengöras och desinficeras regelbundet. Detta gäller särskilt om flera personer delar samma tangentbord. Med tiden kan spill, livsmedel smulor, damm och främmande föremål ställa sig i sprickor i ett tangentbord. Detta kan resultera i klibbiga eller blockerade nycklar och foster bakterier och bakterier. Med bara några husgeråd, kan du förbättra hygienen och effektiviteten på tangentbordet.

Instruktioner

1 Koppla bort tangentbordet från datorn. Håll tangentbordet upp och ned och skaka lösa partiklar i en papperskorg. Avstå från att träffa baksidan av tangentbordet för att ta bort smulor och smuts, eftersom det kan skada tangentbordet. För bärbara datorer, inte skaka maskinen. Vänd upp och ner och låta skräp att falla ut försiktigt.

2 Spraya tangentbordet med en burk med tryckluft för att avlägsna de återstående partiklarna mellan tangenterna. Skaka burken kraftigt, håll den ungefär sex inches bort från tangentbordet och spraya in i sprickor med snabba skurar. Spray i en vinkel som styr skräp från tangentbordet. Luften kommer att blåsa ut större bitar av damm och smulor utan att skada tangentbordet.

3 Fukta en bomullstuss med en 90-procentig isopropylalkohol lösning. gnida pinnen försiktigt längs toppar nycklarna för att ta bort fingeroljor och sanera de nycklarna. Slå pinnen när den blir smutsig.

4 Anslut tangentbordet till datorn. Testa knapparna för att säkerställa att var och en fungerar på rätt sätt. Om trycker på en tangent inte registrera ett tecken på skärmen, kan tangenttoppen rubbas. Applicera fast tryck på knappen locket så att det på plats igen.

Tips

  • Inte ersätta isopropylalkohol med etanolbaserad tvättsprit.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com