Definition av ett tangentbord

October 9

Definition av ett tangentbord


Datorn är en komplex maskin som består av ett stort antal beslag - en av de viktigaste är datorns tangentbord. Praktiskt taget alla datorsystem har ett tangentbord. Även om dessa tangentbord kan variera i storlek och utseende, de i allmänhet har samma funktion.

Allmänt Definition

En dator tangentbord är en anordning som används för att mata in information i ett datorsystem. Datorns tangentbord använder knapparna - ofta kallad nycklar - som gör det möjligt för användaren att mata in eller skriver informationen.

Design

Definition av ett tangentbord

Den QWERTY-tangentbord är vanligast.

En dator Tangentbordet har en uppsättning tangenter. Dessa knappar låter för data, såsom bokstäver, siffror eller skiljetecken som ska matas in i datorn när den trycks av användaren. Nyckeln är typiskt märkt med bokstaven eller funktion det kommer matas in i datorn. Standarden dator tangentbordslayout är känd som QWERTY-tangentbord, eftersom dessa är de första sex bokstäver på den översta raden av ett tangentbord. Varianter på QWERTY konstruktion finns, såsom Dvorak layout.

ytterligare funktioner

Tillsammans med inmatning av bokstäver, siffror och skiljetecken, kan datorns tangentbord utföra mer komplexa funktioner. Till exempel, de "Caps Lock" knappen talar om för datorn för att slå på / av versala bokstäver. "Esc" -knappen kan avbryta verksamheten. De "Page Up" eller "Page Down" knapparna rulla dokument på skärmen. Ett tangentbord kan även utföra kortkommandon. Till exempel, tryck "Ctrl" plus "C" samtidigt lyfta ett stycke text talar om för datorn att kopiera nämnda text. Det finns många andra specifika kortkommandon för särskild programvara. En dator tangentbord kan ha specialknappar som startar vissa datorprogram eller Internetfunktioner.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2021 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com