Hur migrera från XP till Windows 7 Använda Windows 7 Home uppgradering

October 9

Hur migrera från XP till Windows 7 Använda Windows 7 Home uppgradering


Microsoft stöder inte en direkt uppgradering från Windows XP till Windows 7. I stället måste du göra en anpassad installation som raderar data för närvarande är installerade på datorn. Före uppgraderingen, måste du bekräfta att datorn kan köra Windows 7 framgångsrikt eftersom inte all hårdvara är kompatibel. Då måste du överföra dina filer till en extern lagringsenhet, såsom ett flashminne, en extern hårddisk eller DVD. När du har installerat Windows 7, måste du installera om andra program på din dator.

Instruktioner

1 Kontrollera datorns kompatibilitet med Windows 7. Microsoft rekommenderar att du använder Windows 7 Update Advisor verktyget. Detta verktyg skannar hårdvara och installerade program. Ladda ner denna gratis verktyg från Microsofts webbplats och följ installationsanvisningarna. Öppna programmet, klicka på "Ja" för att säkerhetsfrågan, och klicka sedan på "Start Check" för att skanna din dator. Den tid avsökningen tar att slutföra beror på den totala hastigheten av datorn. När genomsökningen är klar, kan du granska rapporten kompatibilitet. Rapporten informerar om eventuella kompatibilitetsproblem och ger rekommendationer om hur man kan lösa problemen. Du kan köra rapporten igen efter att göra några ändringar för att bekräfta emissionsbeslutet.

2 Överför dina filer till en extern lagringsenhet. Microsoft rekommenderar att du använder Windows Filöverföring, en gratis nedladdning finns på Microsofts webbplats. Ladda ner Windows Filöverföring och installera på din dator efter installationsanvisningarna som tillhandahålls av Microsoft. Öppna programmet, klicka på "Nästa" och välj "en extern hårddisk eller USB-minne." Klicka sedan på "Detta är min gamla dator." Programmet skannar din dator. Hur lång tid det tar varierar på antalet filer och den totala hastigheten på datorn. Avmarkera alla användarkonton som du inte vill överföra, och klicka sedan på "Nästa". Ange ett lösenord, om så önskas, och klicka på "Spara". Bläddra till det önskade externa lagringsenhet och klicka på "Spara". Du kan inte använda datorn under filöverföringen. Om du inte vill använda Microsofts gratis verktyg för att överföra filer måste du manuellt kopiera filer till den externa lagringsenheten. Endast filer, inte program, överföring.

3 Sätt in Windows 7 installationsskivan i datorns CD-ROM-enhet. Om installationsprogrammet inte startar automatiskt, klicka på "Start" och "Den här datorn" och sedan klicka på ikonen som representerar cd-enheten. Leta upp och dubbelklicka på installations eller EXE-fil. Klicka på "Installera nu."

4 Läs licensavtalet och klicka för att acceptera "Jag accepterar Licensvillkoren." Klicka på "Nästa".

5 Klicka på "Custom" när det efterfrågas för en typ av installation.

6 Välj Windows XP-partitionen och klicka på "Nästa". Denna partition är ofta datorns C: köra. Klicka på "OK." Följ anvisningarna på skärmen om din Windows 7 konfiguration för att slutföra installationen. Den tid installationen tar beror på hur snabb din dator.

7 Kopiera filer från den externa lagringsenheten till datorn. Om du har använt Windows Filöverföring för att kopiera filerna ursprungligen använda programmet för att överföra filer till din dator. Annars måste du manuellt kopiera filerna.

8 Installera de program du vill använda på din Windows 7-dator, till exempel Microsoft Office eller skanning applikationer. Följ tillverkarens instruktioner för installation.

Tips

  • Du kommer att förlora alla data som inte kopieras till den externa lagringsenheten. Bekräfta lyckad filöverföring innan du kör Windows 7 uppgradering.
  • Filer och inställningar guiden Överför Windows XP är inte kompatibel med Windows 7.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com