CD-ROM-enhet som inte fungerar i Toshiba Satellite Laptop

July 2

Toshibas Satellite linje bärbara datorer har både nybörjaren och entusiast bärbara datorer. Men som med alla laptop, kan de stöta på hårdvaruproblem med tiden. Genom regelbunden användning, kan CD-ROM-enheten inte fungerar eller går sönder. Dessa problem kan orsakas av både hårdvara och programvara.

force Mata ut

Ibland kan det hända att CD-enheten ha fastnat, som kan förhindra att CD-ROM-enheten från att mata ut ordentligt. Använd ett gem eller något annat smalt föremål och sätt in det i enhetens kraft frigör hål att manuellt mata hårddisken.

Fysisk skada

Om Satellite tappats eller tagit en hel del övergrepp, kan det få bort eller skada interna komponenter i CD-enheten. Skramlande eller slipning ljud är tecken på att CD-enheten kan behöva bytas ut.

kommando~~POS=TRUNC

Om du inte kan fysiskt mata ut CD-ROM-enhet, använda kommandoraden för att manuellt göra det. Kommandotolken kan nås via menyn "Start". Efter öppning typ i "eject D:" --- ersätta bokstaven "D" med din CD-enhet brev --- att utlösa enhetens manuell utlösning.

Brinnande

Innan du försöker bränna en CD eller DVD, se till att din satellit-enheten är kapabel att göra det. Många äldre Satellitskivenheter inte har skrivkapacitet, och om den bärbara datorn har en av dessa enheter, kommer du inte att kunna dra nytta av CD / DVD-baserade metoder för säkerhetskopiering.

Blu-ray-skivor

På samma sätt är tillgänglig på många high-end Satellit bärbara datorer, men inte på andra Blu-ray-funktionalitet. Om Satellite laptop inte har en Blu-ray-enhet, kommer det inte att kunna läsa Blu-ray-skivor.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com