Så här laddar du en laptop batteri utanför datorn

April 11

Bärbara batterier har blivit mindre och mer kraftfulla, men de har fortfarande inte leverera tillräckligt med ström för långa projekt - särskilt om du gör processorintensivt arbete. Vare sig du är ute och reser på en lång flygresa eller bara paranoid om strömavbrott, är det alltid bra att veta att du kommer att kunna avsluta det du arbetar med. Laddning en extra batteri för bärbar dator att ta med dig i förväg kommer att låta dig arbeta dubbelt så länge utan strömförsörjning.

Instruktioner

1 Överväga att köpa en extern laptop batteri och laddare. Externa bärbara batterier kan anslutas direkt till strömförsörjningen, vilket innebär att du inte behöver öppna upp den bärbara datorn och ta bort det gamla batteriet för att använda dem.

2 Extern batteriladdare avsedd för just din laptop modell; Du kan beställa en från en webbplats som en i Resources. Olika batterier har olika krav spänning och strömstyrka, och vissa kräver puls laddare eller andra metoder. Om du inte kan hitta en laddare avsedd för din bärbara dator, kan du använda en med samma spänning och matas ut som batteriet.

3 Ta den bärbara datorn batteriet om du planerar att externt ladda batteriet i datorn. Vanligtvis kommer du att dra öppna en spärr eller två på undersidan av din bärbara dator. I sällsynta fall kan du behöva ångra ett par skruvar.

4 Koppla in batteriet för den angivna perioden. De flesta bärbara batterier kräver cirka två timmar att ladda helt, men tiden kan variera något mellan batterityper.

5 Håll ett öga på batteriet första gången du använder den. Om det blir extremt varmt, koppla ur laddaren. Lämna inte batteriet inkopplad under längre tid än det tar att ladda om inte instruktionerna som medföljer batteriladdaren anger att detta är OK att göra. Många bärbara batteriladdare har intelligenta kretsar som känner av när laddningen är klar, men inte alla gör. Om laddaren inte kan överladdning medföra att batteriet överhettas

Tips

  • Få en underhållsladdare om du vill hålla batteriet toppade. Det kommer att ge en kontinuerlig underhålls ström, säkert hålla batteriet vid maximal effekt.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2022 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com