Steg-för-steg-anvisningar om hur man Flash BIOS med FDD

April 10

Steg-för-steg-anvisningar om hur man Flash BIOS med FDD


Blinkande datorns BIOS (Basic Input / Output System) faller rakt under "om det inte är trasigt, laga det inte" -regeln. BIOS är "hjärnan" i ditt moderkort, att hålla alla de olika komponenterna i systemet körs tillsammans smidigt. Det bör endast uppdateras eller "blixtrade" om det skadas eller den är oförenlig med en bit av systemhårdvara. Varje moderkortstillverkaren inlägg BIOS-uppdateringar till sin webbplats som är avsedda att placeras på en diskett och blixtrade till moderkortet.

Instruktioner

1 Placera en formaterad och tom diskett i diskettenheten.

2 Gå online till supportavsnittet på moderkortet tillverkarens webbplats. Om du är osäker på tillverkaren, läs bruksanvisningen för detaljerna.

3 Hämta BIOS-uppdateringsfilen. Kontrollera släppdatum för att se till att du får den mest aktuella filen. Håll dig till utsläppen märkt "Stabil" och undvika allt märkt "Beta".

4 Kopiera filen till disketten genom att dra den över ikonen för diskettenheten, som ligger i "Den här datorn" (Windows XP) eller "Dator" (Windows Vista och 7).

5 Låt disketten i enheten och starta om datorn.

6 Vid Power On Self Test (POST) skärmen genom att trycka på rätt knapp för att få tillgång till BIOS (det är oftast på "Delete" -knappen, men detta kan variera från moderkortet till moderkortet). Leta reda på rubriken för BIOS blinkande. Följ instruktionerna för att blinka din BIOS från diskett. Maskinen kommer att starta automatiskt när blixten är klar.

Tips

  • Om datorn förlorar ström under blixtprocessen eller något går fel, riskerar du "bricking" ditt moderkort. Om detta händer måste du byta ut BIOS-chip eller hela moderkortet själv. Var ytterst försiktig när blinkande BIOS.
  • Dubbelkolla så att du har rätt BIOS-version att ladda ner.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com