Hur för att förhindra överhettning i bärbara datorer

October 30

Bärbara datorer är ett bekvämt sätt att arbeta i sängen eller på soffan. Problemet med att placera bärbara datorer på tyg är att detta kan leda till överhettning frågor. Tyget förbjuder frisättningen av värme och gör att maskinen blir för varmt. Den första delen av att förhindra värmeskador analyserar där du placerar den bärbara datorn. För det andra, kanske du inte har en uppvärmning problem men ett operativsystem eller maskinvaruproblem. Slutligen, likriktande uppvärmningsfrågor bidrar till att upprätthålla dator hälsa och undvika fryser och kraschar upplevt under överhettning.

Instruktioner

1 Utvärdera symtom på en överhettning problem. Den mest uppenbara symptom är att den bärbara handleden är onormalt varm vid beröring. Den fruktade "blue screen of death" för Windows-användare är vanligt. Du kan också uppleva långsamhet, plötslig frysning av operativsystemet eller spontana omstarter.

2 Placera den bärbara datorn på en sval, hård yta. Vissa bärbara datorer har på bottenvärmefläktar som kan få blockeras när de placeras på en soffa, kudde eller säng.

3 Håll damm och hinder av kylfläns områden. Fans driva värme ur den bärbara datorn genom ventiler. Dessa kan få dammiga, vilket den bärbara datorn överhettas.

4 Koppla onödiga kringutrustning. Den bärbara datorn arbetar hårdare och producerar mer värme med kringutrustning såsom USB komponenter som är anslutna. Ta bort dem när du inte behöver dem för att spara energi och minska värmeproduktionen.

5 Använd strömsparfunktioner när frånkopplad från väggen. Om du använder batteriet genom att använda energisparalternativ som ingår i alla bärbara datorer. Dessa inkluderar användning av mindre energi för skärmen, vilket minskar värmeproduktionen och förlänger batteriets livslängd.

6 Köp kylning tillägg till din bärbara dator. Flera kylning mekanismer kan läggas till den bärbara datorn. Extra kylfläktar och kylning kuddar finns när du köper den bärbara datorn. För skräddarsydda bärbara datorer, har dessa tillägg ingår under produktion.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2019 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com